Desenli Hemşire Doktor Forması Kumaş Türleri

Desenli Hemşire Doktor Forması Kumaş Türleri

Desenli Doktor Hemşire Formalarında Kullanılan Kumaşlar


Günümüzde, çok kullanımlıkDesenli Doktor Hemşire Formaları üretiminde kullanılan dokuma kumaş türlerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:


Pamuk


Geleneksel olarak çok kullanımlıkDesenli Doktor Hemşire Formaları %100 pamuktan üretilmektedir. Emicilik ve iyi giyim konforuna sahip olma özellikleri, pamuklu kumaşlardan üretilen cerrahi giysilerin büyük avantajı olarak gösterilebilmektedir. Bununla birlikte, pamuğun sıvı penetrasyonuna karşı direncinin yetersiz olması ve bariyer etkisi gösterememesi de dezavantajları olarak sayılabilir. Mikrop geçirmeye dayanım, hastahanedeki havada, hastanın kanında veya diğer vücut sıvılarında mikroorganizmalar bulunabilmesi nedeniyle cerrahi alanda kullanılan tüm bariyer malzemeler için önemli olmaktadır. Buna karşılık, 10–40 μm büyüklükteki katı partiküller, 0,5 μm büyüklüğündeki bakteriler ve 0,01–0,03 μm büyüklüğündeki virüsler, özellikle ıslak veya nemli olduğunda, pamuğun büyüklükleri 80 μm’ye ulaşan gözeneklerinden rahatlıkla geçebilmektedir. Bu nedenle, ortamda yoğun virüs bulunabileceği veya şiddetli kanamanın olabileceği operasyonlarda pamuklu ürünlerin kullanılması tavsiye edilmemektedir.


Polyester


%100 polyesterden üretilen Desenli Doktor Hemşire Formaları özellikle giyim konforu konusundaki dezavantajları bakımından tercih edilmemektedirler. Bu yapıların nem absorbsiyon özelliği çok düşük olduğundan, termofizyolojik konfor özellikleri de zayıf olmaktadır. Dolayısıyla uzun süreli operasyonlarda kullanım sırasında, %100 polyester cerrahi önlükler için bu durum önemli bir dezavantajdır.


Pamuk - Polyester Karışımları


Pamuk-polyester karışımı kumaşlardan üretilen Desenli Doktor Hemşire Formaları, sıklıkla kullanılmaktadır. En çok kullanılan karışım oranları %50 pamuk - %50 polyester ve %65 polyester - %35 pamuk olmaktadır. Bu kumaşların, sıvı itici florokarbonla işleme tabi tutulmaları da mümkün olmaktadır.


Polyester - Karbon Karışımları


Polyester ipliklerine, üretim esnasında karbon lifleri eklenerek elde edilen ipliklerle dokunan bu kumaşlarda, antistatik özelliğin sürekli hale getirilmesi mümkün olmaktadır. Bu kumaş yapıları, çekmeye karşı çok dayanıklıdırlar ve kullanım esnasında partikül yaymamaktadırlar. Ayrıca polyester - karbon yapısındaki materyaller, florokarbon terbiye işlemi ile sıvı itici bir özellik de kazanabilmektedirler.


Peki Labor Desenli Hemşire Doktor Formaları için Hangi kumaş Kullanıyor ?

Klima tex diğer adıyla dry touch özel pamuklardan dokunmuş bu kumaş aslında sporcuların antrenman ve maçlarda kullandığı forma kumaşının hastane tekstiline uyarlanmış halidir. Sporcular bir antrenman da ne kadar çok su atıp terliyorsa siz sağlık çalışanlarda hastanede yada çalıştığınız klinikte o kadar kalori yakıp ter atıyorsunuz. Labor forma kumaş sizin için en ideal yıkandıktan sonra ütü istemeyen en yumuşak kumaştır.

Desenli Hemşire Üst
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.