Doktor Maaşları 2021

15-01-2021 12:02
Doktor Maaşları 2021

Doktor Maaşları 2021

Sağlık sektörü içerisinde en kutsal görevi yerine getirmekle mükellef olan doktorlar özellikle son 2 yıllık süreç içerisinde corona virüs salgınında üstün bir performans sergilemişlerdir. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de saygı duyulan meslekler arasında yer alan doktorluk, uzun bir eğitim sürecinden sonra yapılmaya başlanır. Doktor maaşı 2021yılı için devlet kadrosu doğrultusunda belirlenmiş olup, corona virüs salgınından dolayı maaşlarda ciddi bir artış yaşanmıştır.


doktor önlüğü hemen al

Doktor Maaşı 2021

Doktorluk mesleği; pratisyen doktor, uzman doktor, hekim ve cerrahlar olmak üzere çeşitli kategorilere ayrılır. Doktor maaşları 2021 yılı için belirlenirken bu kategoriler üzerinden değerlendirme yapılmıştır. Kariyerine sağlık alanında yön vermek isteyen bireyler için doktorluk mesleği hakkında ciddi bir araştırma yapmak önemlidir. Sağlık sektörü birçok kişinin hayatının kurtarıldığı, iyileştirildiği ve yaşama geri kazandırıldığı bir sektör olarak hem maddi hem de manevi değer taşır. Bu nedenle doktorluk mesleği dünyanın en prestijli meslekleri arasında yer alır.

Doktor Maaşları 2021

2020 yılının Ocak ayında yapılan düzenlemeler doğrultusunda kamu ve özel sektör dahil olmak üzere en düşük doktor maaşı 6.163 TL olarak belirlenmiştir. Emekli doktor maaşı 2021 Ocak zammı ile beraber doktorluk mesleğinden emekli olmuş kişilerin maaşlarına da zam yapılmıştır. 2020'nin ocakayında belirlenmiş olan en düşük doktor maaşı, doktorun görev aldığı yer ve hizmet süresine göre değişkenlik gösterir. Belirli branşlarda uzmanlık almış olan doktorların maaşları çok daha fazladır.

cerrahi maske hemen al

Emekli Doktor Maaşı 2021 Ocak Zammı

Doktorluk mesleğinden emekli olmuş kişilerin 2021 yılında belirlenen zam miktarından faydalanmalarına karar verilmiştir. Emekli Sandığı kapsamında meslekten ayrılmış olan doktorların maaşları aylık ilavelerle daha da arttırılmıştır. Emekli olurken uzmanlık statüsünde yer alan doktorun maaşı her ay 2.808 TL artarken, uzmanlık statüsünde yer almayan doktorun maaşı ise 2.147 TL değerinde artacaktır. 2021 yılında karar verilen maaş zamları doğrultusunda, meslekten emekli olmuş doktorların da aldıkları maaşlara aylık zam getirilmiştir.

cerrahi forma incele

Doktor Maaşı 2021 Pratisyen

Pratisyen doktor olarak görev yapmakta olan kişilerin yeni yıl ile beraber alacakları zamlar hesaplanırken hangi bölgede görev yaptıkları ve varsa özel hizmet tazminatları değerlendirilmektedir. Türkiye'de hizmet bölgesi olarak değerlendirilen 7 farklı alan vardır. Doğuda hizmet veren doktorun görevi, süresi de baz alınarak batıda yer alan doktora göre daha fazla olmaktadır. Pratisyen doktor statüsü, uzman olmayan doktor olarak değerlendirilmektedir. Doktor maaşı 2021 pratisyen olarak verilen zamlarla birlikte doktorlarla aynı oranda arttırılmıştır.

 

Asistan Doktor Maaşı 2021

TUS adı verilen bir sınavı kazanan ve uzmanlık alanında eğitimler alan kişiler asistan doktor olarak tanımlanır. Asistan doktor maaşı 2021 yılında 700 TL olarak belirlenmiştir. Nöbet tutma şansı olan asistan doktorların bu ücret tutarına ek olarak nöbet ücretleri alabilme imkanları da olur.

hemen incele

 

2021 Pratisyen Hekim Maaşı

Hekimliğin herhangi bir branşında uzmanlık kazanmamış olan ancak hekimlik mesleğini icra eden doktorlara pratisyen hekim denir. Uzman olmayan doktorlar olarak tıp sektöründe değerlendirilen pratisyen hekimler, görev aldıkları bölgelere ve görev sürelerine göre maaş alırlar. Pratisyen hekimlerin Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde meslek hayatlarını sürdürebilmeleri mümkün olur. 2021 pratisyen hekim maaşı minimum 7.000 TL olarak belirlenmiş olup, bölgeden bölgeye ve görev süresine göre bu ücrette artış görülebilir. 2021 yılı için pratisyenlerin bölgelere göre alacakları maaşlar;

-Pratisyen Hekim 1. Bölge 7.000 TL

-Pratisyen Hekim 2. Bölge 7.150 TL

-Pratisyen Hekim 3. Bölge 7.250 TL

-Pratisyen Hekim 4. Bölge 7.400 TL

-Pratisyen Hekim 5. Bölge 7.500 TL

-Pratisyen Hekim 6.Bölge 7.700 TL

-Pratisyen Hekim 7. Bölge 7.950 TL olarak belirlenmiştir.

 

2021 Uzman Doktor Maaşı

Profesörlerin bir alt kadrosunda çalışan uzman doktorlar, bir alanda uzmanlaşmış ve bu konuda cerrahi işlem yapabilen doktorlardır. 2021 uzman doktor maaşı bu yıl için minimum 8.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücrete döner sermaye ya da nöbet ücreti dahil olmayıp, bu etmenlere maaşa ek olarak doktorun tercihi kapsamında verilmektedir. Uzman doktorların 2021 yılı içerisinde alacakları ücret kamu ve özel sektörde farklılık gösterir.

 

2021 Doktor Maaş Zammı

Doktorların kamu ve özel sektörde çalışma imkanları almış oldukları maaşları ciddi oranda etkilemektedir. Özel sektörde çalışmaya başlamış bir doktorun tamamen kurum idaresinde olan sözleşmesi gereği 4.000 ila 10.000 TL arasında maaş aldığı bilinir. 2021 doktor maaş zammı da özel sektör himayesinde kurumun inisiyatifi gereği belirlenmektedir. Kamuda çalışan doktorların aldıkları minimum maaş 7.000 TL olarak belirlenmiş olup maksimum 10.000 TL alma durumu söz konusudur. Bu maaş tutarları doktorların cerrahi işlem yapmadan aldıkları ücretlerdir.

 

Zamlı Doktor Maaşları 2021

2021 yılına girmeden önce devlet kabinesi tarafından belirlenen meslek zamları doktorların da maaşlarına zam gelmesini sağlamıştır.Zamlı doktor maaşları 2021 yılında statüye göre değişkenlik göstermekle birlikte, kamuda çalışan en düşük doktor maaşı 6.000 TL civarında belirlenmiştir. Doktor maaşlarını etkileyen en önemli unsur doktorun hangi bölgede görev aldığıdır. Doğuda çalışan bir doktor ile batıda çalışan doktorun aynı ücretleri alması beklenmemelidir.

Hemen incele

 

Özelde Doktor Maaşları

Kamu bünyesinde çalışan doktorların maaşları Sağlık Bakanlığı tarafından verilirken özel sektörde çalışan doktorların maaşları çalıştıkları hastanenin muhasebesi tarafından ödenir. Özelde doktor maaşları bu nedenle kamuya oranla düşük olmaktadır. 2021 yılı itibari ile özel sektördeki bir hastanede çalışan doktorun minimum 4.000 TL aldığı bilinmektedir. Bu cüzi ücretin yanı sıra, adını sağlık sektörüne kazımış olan ünlü doktorlar özel sektörde ameliyat başına 120.000 TL gibi bir ücret alabilmektedir. Bu nedenle özel sektör kimi doktorlar için zorlayıcı olurken, kimi doktorlar için de oldukça kazançlıdır.

 

Aile Hekimleri Ne Kadar Maaş Alıyor 2021

Sağlık sektöründe atılmış olan adımlardan biri olarak aile hekimlikleri ile aile üyelerinin belirli bir doktor nezdinde görülmesi sağlanmıştır. Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacı ile aile hekimi olarak çalışan doktorlar sağlık ocakları üzerinden hizmet vermektedir. Aile hekimleri ne kadar maaş alıyor 2021 yılında gibi sorular sağlık sektöründe en çok sorulan sorular arasında yer alır. Aile hekiminin 2021 yılı maaş zamları kapsamında alması öngörülen ücret minimum 5.500 TL, maksimum 7.000 TL olarak belirlenmiştir. Hastaneye gidemeyecek olan yaşlıların daha rahat hizmet alabilmeleri ve bebeklerin aşılarının devamlılığı için de oldukça etkili olan aile hekimleri, 2021 yılında zamlı maaş alacak meslekler grubunda yer alır.

 

Aile Hekimi Maaşı 2021

Aile hekimlerinin maaşları;

-Sisteme kayıt olan ve muayene işin gelen kişi sayısına göre

-Vazifesini yapmakta olduğu kuruluşun ödemeleri ve giderlerine göre

-Ülkenin o sene açıklanan enflasyon oranına göre

-Aile hekimlerinin muayene esnasında inceleme yaparken kullandıkları ürünlerin giderlerine göre

-Aile hekimlerinin yerinde değil de evde hizmet vermesini gerektiren durumlara göre hesaplanmaktadır. Aile hekimi maaşı 2021yılında 7.000 TL'ye kadar çıkmıştır. Aile hekimlerinin maaşlarından her sağlık çalışanında olduğu gibi kesintiler yapılır. Gelir vergisi kesintisi, toplumsal güvenlik primi kesintisi ve damga vergisi kesintisi gibi ücretler aile hekiminin maaşından düşülür. Uzman aile hekimi 2021 yılında maaşına ek olarak 1.750 TL alacaktır.

Doktor Maaşları 2022

Yeni yıla girdikten sonra birçok memur gibi doktorlar da maaşlara yapılacak olan zammı ve bunun sonucunda da yeni maaşlarının ne olacağını düşünüyor. Özellikle de son dönemlerde yapılacağı söylenen % 30.5 gibi bir zam oranın sonucunda doktor maaşları da doğal olarak artmıştır.

Uzman Doktor Maaşı

Uzman doktor maaşları son dönemde yapılan zam ile artış göstermiştir. Bu site de bu tarz son dakika bilgilerinin sonucunda oluşan yeni tabloyu ve yeni maaş cetvelini insanlarla doğru bilgiler eşliğinde paylaşıyor. Uzman doktor maaşlarının yeni dönemde 10.126 TL ile 12.803 TL olacağı düşünülüyor.

Yeni Mezun Doktor Maaşı

Yeni mezun olan ve daha doktorluk kariyerinin başında olan doktorların yeni dönemdeki maaşlarını öğrenmek için siteye giriş yaparak öğrenmeniz mümkündür. Yeni mesleğe başlayan doktorun maaşı ise yaklaşık olarak 9000 TL civarındadır.

Yeni Mezun Bir Doktor Ne Kadar Kazanır?

Tıp fakültesini bitiren doktor adaylarının mesleğe başlar başlamaz alacakları maaşın yeni dönem için ne olacağı merakla bekleniyorken sitedeki bilgiler ışığında bu paranın yaklaşık olarak 9000 TL ile 10.000 TL arasında olacağı düşünülüyor.

Pratisyen Doktor Maaşları 2022

Pratisyen doktorlar da tıpkı diğer doktorlar gibi yeni yıl için ne kadar maaş alacaklarını ve özellikle de yapılan son zam oranı ile beraber ücretlerindeki artışı hesaplamaya çalışıyor. Uzman doktorlar ile benzer miktarlarda maaş alan pratisyen doktorların da maaşı 2022 yılında 10.000 ile 12.000 TL arasında farklılık arz edecektir.

Pratisyen Doktor maaşı

Siteye giriş yaptıktan sonra doktorların ve farklı seviye, görev alanına sahip olan doktorların yeni yılda alacakları maaşların ne olacağını rahatlıkla inceleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. Pratisyen doktorlar da aynı şekilde siteye giriş yaparak yeni yılda alacakları maaşın ne kadar artacağını ve ne kadar maaş alacaklarını öğrenebilirler.

Doçent Doktor Maaşı 2022

Doktorların maaşlarında iyileştirmeler yapılınca pek tabi TUS sınavı sonucunda Doçent ya da Profesör unvanına sahip olan doktorlar da ne kadar maaş alacaklarını düşünüyor. Doçent doktorların yeni yılda alacakları paranın ise ortalama 14.000 ile 16.000 TL arasında olacağı düşünülüyor.

Uzman Doktor Maaşı 2022 Döner Sermaye Dahil

Birçok doktor ve memur yapılan yeni zam sonunda alacakları maaşlarını döner sermayelerini de hesaba katarak hesaplamaya çalışıyor. Bunun sonucunda da alacakları miktar biraz daha artıyor. Yine bu siteye giriş yaparak bir tık ile döner sermayeniz dahil yaklaşık olarak ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz.

Asistan Doktor Maaşı

Pek tabi doktorların maaşları artınca asistan doktorlar da aynı şekilde bir beklenti içine girmiş bulunuyor. Sitede yer alan ve yeni yılda alınacak olan maaşın ne kadar olacağını asistan doktorlar da rahatlıkla öğrenebilir.

Aile Hekimleri Ne Kadar Maaş Alıyor 2021

Aile hekimleri yeni dönemde en düşük 5.700 TL olan maaşlarını 7.700 TL üzerinde alacaklar.

Aile Hekimi Maaşı 2022

Sitede yer alan bilgiler ışığında 2021 yılında 5.700 TL olan maaşların en az 7.700 TL olarak alınacağı yeni yapılan zam ile belirlendi.

Emekli Doktor Maaşı 2022

Sadece memurlar değil aynı zamanda memur olan memurlar da yeni yılda artan oranda maaş alacaklar. Bu anlamda emekli doktorların maaşları da 7.300 TL civarında olacaktır.

Profesör Maaşı 2022

Tıp dünyasının önde gelen doktorları olan profesörlerin ise yeni dönemde maaşları 20.500 ile 22.450 TL arasında değişecektir.

Asistan Doktor Maaşı Devlet

Asistan doktorların devletten alacakları maaş yeni dönemde 6.000 TL civarındadır.

Özel Hastane Doktor Maaşları

Devlette değil özel hastanelerde çalışan doktorlarda çalıştıkları kuruma bağlı olarak bu zamlardan yararlanacaklar.

Hangi Doktor Daha Çok Para Kazanır?

Siteye giriş yaparak hangi doktorun eski yılda ne kadar maaş aldığını ve yeni dönemde ne kadar alacağını öğrenebilirsiniz.

En Yüksek Maaş Alanlar Kalp Uzmanları

Kalp uzmanlarının ve cerrahlarının son dönemde en yüksek maaş miktarı 17.200 TL civarında olacağı düşünülüyor.

Gastroenterologlar

Bütün sağlık uzmanları hakkında alınacak maaş miktarı açısından en sağlıklı bilgileri siteden alabilirsiniz.

Beyin Cerrahları ve Radyologlar

Beyin cerrahları son dönemde aldıkları maaşlara eklenen zam ile 18.300 TL ve etrafında maaş alacaklardır.

Cerrah Maaşları

Önemli sağlık mensuplarından olan cerrahların alacakları maaşları da aynı şekildesiteye giriş yaparak hemen öğrenebiliyorsunuz.


 

Ameliyathane terlikleri hemen incele

 
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.