Hastane Randevu Nasıl Alınır?

23-10-2020 12:50
Hastane Randevu Nasıl Alınır?

Hastane randevu nasıl alınır sorusu günümüzde yaygın olarak birçok insan tarafından sorulmaktadır. Devlet hastanelerine yönelik olarak randevu alma işlemlerinde bazen süreç içerisinde bazı değişiklikler meydana gelebilmektedir.

Bu değişikliklerden dolayı insanlar bazen randevu al işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda bir kafa karışıklığı yaşayabilmektedir.

Ancak randevu alma işlemlerinin nasıl yapılacağı bilindiğinde bu sorunlar uygun şekilde ortadan kalmakta ve rahatlıkla ilgili hastanelerde randevular oluşturulabilmektedir.

Hastane randevu alımı işlemi için bu noktada yapılması gereken online ortamda bunun için özel olarak oluşturulan ve herkesin kolaylıkla erişebileceği sistemi kullanmaktır.

MHRS adı verilen bu sistemde herkesin MHRS randevu nasıl alınır bunu gerekli şekilde iyi bir biçimde bilmesi gerekir. Bu işlemler genel olarak online ortamda sağlanan kolaylıklar ile oldukça pratik yapılabilmektedir.

MHR randevu için tüm ilgili sorunlarına karşı tedavi olmak isteyen kişiler internet üzerinden MHRS sistemine giriş yapmalıdırlar.

E randevu olarak girecekleri bu sistemde uygun şekilde ilgili alan T.C. kimlik numaralarını yazmalı ve ardından parolaları yardımıyla sisteme dahil olmalıdır. Bu aşamadan sonra ise hangi hastanede randevu almak istiyorlarsa ona göre bir seçim yaparak işlemi tamamlamalıdırlar.

MHRS randevu al işlemleri online olarak yapılabildiği gibi doğrudan telefon erişimi yoluyla da yapılabilmektedir. ALO 182 randevu hattı aranarak da uygun şekilde devlet hastaneleri için kolaylıkla randevu alınabilmektedir.

MHRS Ücretlendirme Sistemi

Hastane randevu alım işlemlerinde ilgili işlemler karşılığında birtakım ücretlendirmelerin olması durumu da söz konusu olmaktadır. Bu ücretlendirmelerin farkında ve bilincinde olarak daima uygun şekilde bir işlem yapmaya çalışmak gereklidir.

MHRS randevu giriş işlemlerinde kullanılması gereken ALO 182 randevu hattı genel olarak acil aramalar esasına dahil olmadığından ötürü ücretli olmaktadır. Bu noktada ücretlendirmeleri belirleyen bir kurum vardır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu diğer adıyla BTK, ücretlendirmenin üst sınırı ve ana kuralları üzerinde gerekli belirlemeleri yapmaktadır. Hastane randevu alma işlemleri genel olarak bu kurallar çerçevesinde şekillenmektedir.

sabo terlik hemen al

Hasta randevu alma işlemlerinde oldukça güvenli ve rahat bir içimde sabit veya mobil özellikte olan telefonlar kullanılabilir. Bu telefonların her biriyle tamamen sorunsuz bir şekilde ALO 182 hattının aranması ve yetkili birimlerle temasa geçilmesi mümkün olur.

Şehir hastanesi için telefon hattı üzerinden randevu alım işleminde ücretlendirme genel olarak sabit telefonlar veya mobil telefonlar için aynı olan bir yapıdadır. Mobil cihazların kullanımı yoluyla randevu almak ücretlendirme konusunda sabit telefonları kullanmakla eş değer bir etki göstermektedir.

Ücretlendirmede Bazı Esaslar

Şehir hastaneleri için ALO 182 numarasını aramak yoluyla yapılacak randevu alım işlemlerinde ücretlendirme konusunda belirli bir sınırlama vardır. Bu sınırlamalar hak edildiğinde fazla bir ücretin kişilere yansıtılmaması için belirlenmiştir.

Telefon ile hastane randevu alma işlemleri aşamasında kişiler yalnızca sınırları çizilmiş ve belirlenmiş olan bu ücretlendirmeler dahilinde gerekli şekilde işlemlerini yaparlar. Onlara sağlanan bu kolaylıkla ile bu işlemler beklentilere uygun şekilde sorunsuz gerçekleşir.

GSM operatör kuruluşları devlet hastaneleri için randevu alım işlemleri kapsamında yalnızca BTK tarafından belirlenen sınırlar kapsamında kullanıcılarına bir ücret yansıtabilirler. Bunun dışında bu operatör kuruluşları herhangi bir şekilde ekstra fazla ücreti asla onlara yansıtamazlar.

Her bir GSM operatör kuruluşu belirlenen üst sınırı geçemez ve bu noktada mobil kullanıcılar isterlerse hatlarındaki bedava dakikaları 182 randevu hattını aramak için rahatlıkla kullanabilir.

Online randevu işlemlerinde cep telefonu veya sabit telefonlarla yapılacak işlemler hususunda kişiler isterlerse hizmet aldıkları kuruluşla iletişime geçip ücretlendirme konusunda gerekli bilgileri daha detaylı alabilirler.

Ücretsiz Randevu Alma İşlemi

Devlet hastanelerinde tedavi olmak için alınması gereken randevular istenirse ücretiz olarak da çok rahat bir olarak kolaylıkla her zaman alınabilir. Normal şartlarda birçok kişi muayene için hastane randevu numarası almak konusunda ALO 182 hattını doğrudan aramaktadır.

Bu işlem belirli bir ölçüde birtakım sınırlamalar dahilinde bir ücretlendirmeye tabi olmaktadır. Fakat diğer taraftan bu durumu ücretsiz bir hale getirmek de mümkündür. Bunun için yapılması gereken internet üzerinden online olarak MHRS portal sistemini kullanmaktır.

Online randevu alımı yöntemi de en az telefonlar iletişim kurarak randevu almak kadar işlemlerin pratik olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bilgisayarlar, akıllı cihazlar veya mobil telefonlar kullanılarak online şekilde alınan randevular için kişiler asla bir ücretlendirmeye tabi tutulmazlar.

MHRS Yeni Üye Kayıt İşlemleri

Online olarak işlem yapmak ve bu doğrultuda randevu almak herkesin kullanımına uygun ve açık bir yapıdır. Bu sağlanan hizmetten isteyen her kişinin oldukça rahat bir biçimde daima faydalanabilmesi mümkündür. Fakat bunun için ihtiyaç olan şey sisteme kayıt olmak ve giriş işlemleri için gerekli koşullara uyum sağlamaktır.

  • *https://www.mhrs.gov.tr adresinin kullanılması,
  • *https://www.hastanerandevu.gov.tr adresinin kullanımı,
  • *Adreslerin biri üzerinden ‘’Randevu Al’’ kısmına girilmesi,
  • *Bu noktada ‘’Yeni Üye’’ kısmına tıklanması,
  • *Belirlenecek bir şifre ile üyelik oluşturulması,
  • *Son olarak bu şifre ile birlikte sisteme giriş yapılması,

Bu işlemler ile birlikte kişiler kendilerine MHRS sistemi üzerinden bir hesabı kolaylıkla oluşturabilir ve kolaylıkla bu online sisteme dahil olabilirler.

MHRS Mobil Uygulama Kullanımı

MHRS sistemine online olarak giriş için gerekli şekilde kayıt işlemi tamamlandığında artık alınan parola her zaman kullanılabilir bir hale gelir. Bu şifreye sahip olmak en çok mobil uygulamaya sisteme giriş konusunda kişilere yardımcı olmaktadır.

MHRS sistemine giriş için kişilerin faydalanabileceği en iyi olanaklardan biri mobil uygulamanın kullanılmasıdır. Randevu alma işlemlerinin pratik olarak gerçekleştirilmesi amacıyla geliştirilmiş olan bu uygulama randevuların daha kolay bir şekilde alınabilmesine yardımcı olmaktadır.

Mobil uygulama ile sisteme giriş yaparken ekranda ‘’Yeni Üye’’ kısmına tıklanması ve alınmış olan bilgiler yoluyla sisteme erişim sağlanması gerekir. Bu noktada önemli olan şey bilgilerin nüfus müdürlüğünde olan bilgilerle sorunsuz bir şekilde eşleşmesidir.

MHRS Mobil Uygulamanın İndirilmesi

Hastane randevu alım işlemlerinde mobil telefonların en etkin şekilde kullanılabilmesi için mobil uygulamayı akıllı cihazlara uygun şekilde indirmek gereklidir. Bu işlemin yapılması genel olarak oldukça pratik bir esasa dayanmaktadır.

Günümüzde üretimi yapılan telefonlarda farklı birden birtakım işletim sistemleri yer almaktadır. Fakat MHRS mobil uygulaması genel olarak her işletim sistemine uygun bir yapıyı bünyesinden taşıdığından ötürü indirme işlemleri de sorunsuz yapılabilmektedir.

MHRS mobil uygulaması IOS veya Android işletim sistemli cihazlar fark etmeksizin rahatlıkla sanal mağaza içerisinden bulunarak bu telefonlara indirilebilmektedir. Bu işlemden sonra kişisel bilgi ve parolanın kullanımı yoluyla sisteme rahatlıkla erişim sağlanabilir.

MHRS Üyelikte İstenen Bilgiler

MHRS sistemi üzerinden çeşitli zamanlarda online şekilde randevu almak için muhakkak herkesin bu sisteme katılım sağlayarak bir hesap açmaları gerekir. Bunun için birtakım farklı adımların atılmasına ve işlemlerin gerçekleştirilmesine ihtiyaç vardır.

  • *MHRS online sitesine giriş yapılması,
  • *Gelen ekranda MHRS e devlet ile giriş seçeneğinin seçilmesi,
  • *Bunun dışında diğer seçenek olarak üye ol bölümünün seçilmesi,
  • *Üye ol kısmı için T.C. kimlik no, ad soyad bilgilerinin girilmesi,
  • *Cinsiyet, doğum tarihi ve doğum yeri bilgilerinin girilmesi,
  • *Baba adı ve anne adı bilgilerinin foruma eklenmesi,
  • *Üyelik sözleşmesinin kabul edilmesi,
  • *İletişim bilgileri ve güvenlik bilgilerinin girilmesi,
  • *Tüm MHRS üyelik işlemlerinin tamamlanması,

MHRS sistemine ‘’Üye Ol’’ bölümünden kayıt olan kişiler bu adımları takip ederek oldukça kolay ve pratik bir şekilde kendileri için sistemden bir hesap oluşturabilirler. Eğer kişiler isterlerse sistem üzerinden yönlendirmeyle e devlet seçeneğinin seçilmesi kapsamında işlemleri daha hızlı gerçekleştirebilirler.

MHRS Parolasının Öğrenilmesi

Online olarak sisteme dahil olduktan sonra bazen insanların parolalarını unuttuğu durumlar da ortaya çıkabilmektedir. Parolanın ne olduğunu öğrenmek için birtakım işlemlerin yapılmasına bir gereksinim olmaktadır. Genel olarak bu işlemlerin oldukça kolay bir şekilde yapılabilmesi daima mümkün olmaktadır.

Bunun için ilk yapılması gereken şey MHRS ana site sayfasına girilmesidir. Burada ekranda görülen ‘’Hatırlamıyorum’’ seçeneğine kişilerin tıklaması gerekir. Devamında geçici olarak bir parola oluşturulması veya parolanın yenilenmesi durumları söz konusu olmaktadır.

Geçici parola bölümüyle doğrudan sisteme erişim için bir parolanın alınması mümkün olur. Bunun kullanımı için daha önceden e devlet üzerinde gerekli ayarlamaların yapılmış olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra e posta bölümüne gelinerek de parola öğrenme sürecine yönelik işlemler yapılabilir.

Bu noktada kişilerin T.C. kimlik numarası veya sistemde kaydı bulunan e posta adresini bu alana girmeleri gerekmektedir. Mail olarak gönderilen link üzerinden parola yenileme işlemlerine başlanması mümkün olur.

SMS ile parola yenileme işlemleri için MHRS sisteminde kaydı olan mobil telefon numarasının ilgili alan yazılması gerekir. SMS olarak gelen onay kodu ile yeni parola oluşturulması bu şekilde herkesin için mümkün olur.

Randevuların Görüntülenmesi İşlemi

MHRS sistemi üzerinden randevuların görüntülenmesi işlemlerinin de oldukça kolay bir şekilde yapılabilmesi daima mümkün olmaktadır. Randevu durumu nedir, ne zaman hastaneye gidilmesi gerekir ve tarih ne zamandı bunları herkes rahatlıkla randevu bölümünden görebilir. Tüm bunlar için internet üzerinden birtakım işlemlerin yapılması gerekmektedir.

  • *https://www.mhrs.gov.tr veya https://www.hastanerandevu.gov.tr adreslerine gidilmesi,
  • *T.C. numarası ve parola ile randevu al kısmına tıklanması,
  • *Buradan randevu al bölümüne geçiş yapılması,
  • *Daha sonra direkt olarak randevu geçmişi bölümünün açılması,
  • *Hangi randevular var bunların görüntülenmesi,

Genel itibariyle randevularla ilgili olarak bu adımların izlenmesi sayesinde ihtiyaç olduğu üzere randevu geçmişi sorgulama işlemleri sorunsuz olarak yapılabilmektedir.

Alınan Randevuyu İptal İşlemleri

Hastane randevu alım işleminden sonra bazen çeşitli gelişmelerden ötürü kişilerin ilgili randevuyu iptal etmesini gerektiren bazı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Buna yönelik olarak gerekli işlemler birçok bakımdan oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

MHRS sistemi üzerinden randevu iptal işlemleri istenildiği zaman daima sorunsuz olarak yapılabilmektedir. İlgili online MHRS adreslerinden siteye giriş yapıldıktan sonra randevu al ve daha sonra ise yine randevu geçmişi kısımlarına gelinmesi gerekir.

Daha sonrasında buradan hangi randevu iptal edilmek isteniyorsa onun sağ tarafı ve kısmında yer alan ‘’İptal Et’’ seçeneğine tıklanması gerekir. Bu tıklama sonucunda seçilen randevunun iptal edilmesi işlemi yerine getirilmiş olur. Eğer istenirse iptal işlemlerinin MHRS ALO 182 hattı üzerinden de gerçekleştirilmesi daima mümkündür.

Diğer Aile Bireyleri İçin Randevu Alma İşlemleri

MHRS sistemi üzerinden diğer aile bireylerine yönelik olarak da randevu alma işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli olanaklar her zaman mevcut bulunmaktadır. Fakat bu işlem için öncelikle sistem üzerinde birtakım ayarlamaların yapılmasına ihtiyaç vardır.

Bu noktada gerekli olan şey aile bireylerinin her birinin kendilerine ait olan T.C kimlik numaraları ile kimlik bilgileri aracılığıyla sistem üzerinde bir hesap oluşturulmasıdır. Çünkü MHRS platformu üzerinde tüm işlemler doğrundan en temelde T.C. numaraları ile yapılmaktadır.

Bundan dolayı diğer aile bireylerinin de bu kişisel bilgiler ile sistemde kayıtlı olmaları gerekmektedir. Onlar için üyelik kaydı gerçekleştirirken aynı mobil numara ve e posta bilgisinin sisteme girilmesinde asla bir sorun olmamaktadır. Bu işlemler bittikten sonra çok kolay bir şekilde ilgili adreslerden, MHRS mobil uygulaması yoluyla veya ALO 182 üzerinden onlar için randevular hızlıca alınabilir.

MHRS Sisteminde En Erken Randevu Alma İşlemi

MHRS sistemi her bakımdan kişilere randevu alma işlemleri konusunda oldukça iyi destekler sunmaktadır. İhtiyaç duyulan pek çok durumda bu sistem aracılığıyla çok rahat bir biçimde gerekli zamana uygun olarak randevular alınabilmektedir.

Ancak bazen kişiler acil olmasından ötürü olabildiğince en erken randevu alma gereksinimi içerisinde olabilmektedirler. MHRS sisteminde bu güzel ve kullanışlı olanağa da her bakımdan imkân tanınmıştır. Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00’ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir.

Eğer bu saat o gün için 07.00’yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir. Diğer taraftan en geç ileri tarih olarak ise 15 gün sonrasına randevu alınabilmesi uygun olmaktadır.

MHRS Hesap Bilgilerini Değiştirme

MHRS sistemine kayıt olduktan sonra bazı durumlarda hesap bilgilerini değiştirmek isteyen kişiler de olabilmektedir. Yeni birtakım düzenleme ve ayarlamalar için buna ihtiyaç olabilmektedir. Sistemde kayıt olan bilgilerin gerektiği durumlarda oldukça rahat ve sorunsuz bir şekilde değiştirilmesi daima mümkündür.

Bunun için yapılması gereken ilgili MHRS online erişim adresleri üzerinden randevu al bölümüne geçiş yapılmalıdır. Bu işlemden sonra ekranda üst bölümde bulunan hesap bilgilerim seçeneğinin olduğu yer tıklanmalıdır.

Bu bölüme de giriş yapıldıktan sonra hesapla ilgili her ne değişiklik yapılmak isteniyorsa bu buradan gerçekleştirilmelidir. Aynı şekilde ilgili işlemlerin çok pratik bir biçimde MHRS mobil uygulaması üzerinden de yapılabilmesi her zaman imkânlar dahilindedir.

MHRS ve Gün İçi Randevu Alma Sayıları

Genel olarak MHRS sistemindeki birçok özellikten en iyi şekilde faydalanılması mümkün olmaktadır. Hangi güne ve tarihe ve bunun yanı sıra hangi hastane ve doktora yönelik olarak randevu alınmak isteniyorsa bu her zaman rahatlıkla yapılabilmektedir.

Fakat bu hususta en çok merak edilen konulardan biri olarak ön plana çıkan şey, MHRS üzerinden gün içerisinde kaç adet randevu alınabileceği ve oluşturulacağı olmaktadır. Herkesin sağlık hizmetlerinden gün içinde faydalanması ve gereksinimlerini karşılaması adına bu konuda ortaya konmuş bir düzenleme bulunmaktadır.

Bu ise aynı gün kapsamında yalnızca en fazla iki adet randevu alınabilmesi durumu ve düzenlemesidir. Poliklinik bölümleri ve saat zaman dilimlerinin farklı olması koşuluna bağlı olarak aynı gün için ilgili kuruma yönelik olarak kişilerin iki randevu alabilmesi mümkündür.

Hastane Randevu Sürelerinin Kısıtlanması Durumu

Normal şartlarda kişilerin tam olarak randevu almış oldukları zaman diliminde gerekli şekilde ilgili hekime muayene olmaları gerekir. Fakat bu konuda tam dakik bir zaman ayarlamasının olması çok olanaklı değildir.

Çünkü hastaların gereksinimleri, hastanenin çalışma prensipleri ve hekimin durumuna bağlı olarak bu süreler 60 dakika fazlası olacak şekilde uzayabilmektedir.

Uzman Hekim Randevusu İşlemleri

Bazı durumlarda kişiler doğrudan ilgili branşlar kapsamında bir uzman hekimle görüşme isteği içerisinde olabilmektedir. Bunu yapmak mümkündür. Fakat bu hususta öncelikle ilgili sağlık bölümünde muayene olunması daha sonra sevk alınması gerekir. Bu olduktan sonra 182 veya online MHRS sistemi üzerinden buna yönelik bir randevu oluşturulabilir.

Randevudan Önce Hastanede Bulunulması Gereken Zaman

Sağlık muayenesi işlemleri için alınan randevu zamanına göre muhakkak gerekli şekilde bir uyum sağlanmalıdır. Genel olarak alınan hasta randevu saatinden önce yaklaşık olarak 15 dakika evvelinde orada bulunulması önem arz eden bir konudur. Bu süre zarfından gerekli kayıt işlemleri yapılmalı ve randevuya hazır bir hale gelinmelidir.

Gidilmeyen Randevu Durumları

MHRS portal ile veya 182 ile alınan randevulara gidilmemesi durumu herhangi bir şekilde risk teşkil eden bir durum değildir. Bu doğrultuda kişiler maddi olarak bir yükümlülük altına girmezler. Fakat bu durum diğer hastalara zaman kaybettirebileceğinden ötürü gidilmeyeceği öngörülen randevuların mutlaka en az 60 dakika öncesinden iptal edilmesi daima iyi olur.

sabo terlik

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.