Hemşire Maaşları

Hemşire Maaşları

Hemşire Maaşları 2020

Gerekli eğitimleri aldıktan sonra hemşire adayı olan bireylerin, önlerinde çalışmaya olanak verecek birçok farklı seçenek mevcuttur. Hemşireler, hastaların birçok türden gereksinimlerini karşılamaları noktasında, oldukça değerli bir meslek icra etmektedirler.

Uygun üniversitelerin hemşirelik bölümlerinden mezun olmayı başaran adaylar, kamu kurumlarında çalışabildikleri gibi, özel kurumlarda da istihdam edilme olanaklarına sahip olabilirler. Hem çalışanlar ve hem de hemşireliğe yeni başlayacak olan kişileri ilgilendiren sorulardan biri ise, yeni yıl 2020’de hemşirelik maaşlarının ne kadar olduğu konusudur.

Hemşire maaşları 2020 döneminde;

  • Yeni işe başlayanlarda 4 bin 500 TL miktarlarında,

  • En az meslekte 5 yılı geçmiş olanlar için 4 bin 600 TL,

  • 10 yıl çalışma süresini geçenler için 4 bin 850 TL,

  • Eğer 15 yılı geçmişse 5 bin TL,

  • 20 yıl olanlarda bu miktar 5 bin 150 TL,

  • Çalışması 25 yıl olanlarda ise yaklaşık 5 bin 250 TL maaş ödemesi yapılabiliyor.

Bilinmesi gereken önemli noktalardan biri de, bu maaşlara ek olarak evlilik, çocuk durumu ya da mesai ücretlerinin de dâhil edilebiliyor olmasıdır. Bu şekilde olduğunda maaş miktarları 500 TL’ye yakın bir civarda daha fazla artabilmektedir.

2020 Lise Hemşire Maaşları

Sağlık sektörü, günümüzün en önemli iş kolları arasında yer alıyor. Bu alanda çalışan personellerin maaşları da, her yıl dönemsel olarak bir farklılığa sahip oluyor. Hemşire maaşları 2020 döneminde, lise aşamasında olanlar için bu yıl 3 bin 286 TL olarak belirlendi.

Özel Hastane Hemşire Maaşları

Hemşirelik alanında çalışan veya çalışmaya hazır birçok yeni personel bulunuyor. İnsanlara yararlı olunması bakımından hemşirelik, birçok insanın severek tercih ettiği harika iş kollarından biri durumundadır. Kamu kurumlarında çalışan personellerin yanı sıra özel kurumlarda da birçok sayıda personel, insanlara hizmet vermektedir. Hemşire maaşları 2020döneminde, özel hastanede çalışanlar kapsamında 2 bin 500 TL ile 4 bin 800 TL arasında bir değişkenlik göstermektedir.

Hemen incele

Üniversite Mezunu Hemşire Maaşları

Birçok iş kolunda olduğu gibi bu yıl hemşirelik maaşlarına yönelik olarak da bazı değişikliklerin yapılması, karara bağlanmıştı. Özellikle tecrübe ve çalışma süresine göre de bir maaş farklılığına sahip olabilen bu meslekte üniversite mezunlarının alacağı maaşta belirlenmiş oldu. Hemşire maaşları 2020 döneminde üniversite mezunları için, 4 bin 125 TL olarak hesaplanmıştır.

Özel Hastane Hemşire Maaşları

Özel hastaneler, birçok insan tarafından sıklıkla sağlık hizmeti alınan alanlardan biridir. Burada çalışan hemşirelerin maaşları da özel sektör kapsamında bir değişkenlik gösterebiliyor. Hemşire maaşları 2020 yılında, özel bir hastanede çalışan personel için yeni başlayanlarda 2500 TL olarak belirlendi. 2 yıl tecrübesi olan bir hemşire 3400 TL, 4 yıl tecrübesi olan bir hemşire ise 4000 TL maaş alacaktır. Eğer tecrübesi 6 yıl ise bir hemşire, özel sektörde yaklaşık 4800 TL maaşla görevini yerine getirecektir.

2020 Hemşire Nöbet Ücretleri

Nöbet ücretleri, birçok sağlık personeli için en önemli konular arasında yer almaktadır. Nöbet karşılığında bir personelin ücret alabilmesi için en az 6 saat kesintisiz çalışması gerekmektedir. Hemşire maaşları 2020döneminde, yoğun bakım ve acil servis gibi alanlarda çalışanlar için mesai ücreti 2508 TL olmuştur. Yine hemşireler için aile sağlığı merkezlerinde bu ücret 772 TL’dir. Bunun dışında diğer sağlık noktalarında çalışanlar için ise bu ücret 1672 TL olarak belirlenmiştir.

 Hemşire Maaşları 2021

  • Hemşire maaşı lisans 5/1 319 TL alarak 6.187 TL
 
2021 hemşire nöbet ücretleri 
Ön lisans, Lisans hemşire ve ebe
  • Normal servistekiler saatlik 14,81 TL
  • Özellikli birimler saatlik 17,77 TL
  • Dini bayramlarda normal saatlik 26,77 TL 
Hemşire nöbet maaşları 2021 
 

 2021 Özel Sektör Hemşire Maaşları

Özel hastanelerde çalışan yetişmiş hemşirelerin maaşları tecrübelerine göre değişkenlik göstermektedir.

En düşük hemşire maaşı 2820 TL

En yüksek hemşire maaşı 6900 TL

Hemşire formalarını sitemizden satın alabilir inceleyebilirsiniz isterseniz tesettür hemşire forması modellerimizde ki ücretsiz kargo ve peşin fiyatına 3 taksit imkanlarından yararlanabilirsiniz.

tesettür hemşire forması modellerini incele

 

 

Hemşire Maaşları 2022

Son dönemde gündem olan konulardan bir tanesi de hemşirelerin alacakları maaşlardır. Hemşirelerin hakkı hiçbir zaman para ile ödenmez. Özellikle pandemi sürecinde yaşadıklarını düşünürsek ve herkes kendini pandemi hastası bakan bir hemşirenin yerine koyarsa hemşirelerin 2022 yılında alacağı maaşın ne kadar az olduğunu anlamış olacaktır. Hemşire maaşlarının ne kadar olduğu yeni yıl zamlı maaşları yatmadığı için kuruşu kuruşuna bilinmemekle birlikte hükümet verdiği zam yüzdelerinden ortalama bir rakam çıkarmak mümkündür.

Özel Hastanede Çalışan Hemşireler Ne Kadar Maaş Alır?

Özel hastanede çalışan her hemşirenin maaşı farklıdır. Aynı gün ve aynı saatte işe başlayan ve aynı çalışma yılına sahip iki hemşirenin bile maaşları farklılık göstermektedir. Özel hastane politikalarında bunun farklılık sebepleri olarak birçok faktör sıralanabilir. Mezun olduğu okul, staj yaptığı alanlar, kişinin duruşu ve araya giren hatırlı dostlar özel hastanedeki bir hemşirenin maaşını değiştirebilir. Rakam olarak bakıldığında küçük şehirlerde maalesef asgari ücrete hemşire çalıştıran özel hastanelerde mevcuttur. Kıdem ve tecrübesi arttıkça özel hastanede çalışanı bir hemşire devlet hastanesinde çalışan bir hemşireden daha fazla kazanabilir. Bunun için yıllarca büyük fedakarlıklar yapmak gerektiği de unutulmamalıdır.

Hemşire Maaşı 2022 ne kadar?

2022 hemşire maaşı olarak herkesin konuştuğu aslında kamu kurumunda çalışan bir hemşirenin maaşıdır. Kamu kurumunda çalışan hemşireler yılları arttıkça kıdem ve derece alırlar. Bu kıdem ve dereceler hemşirenin maaşının yükselmesini sağlar. Ayrıca bazı spesifik alanlarda çalışan hemşirelere kurum tarafından döner sermaye adı altında ek bir ödemem yapılırdı ama günümüzde bu durum ortadan kalktı. Gelen zamlarla birlikte 2. derenin 3. kademesindeki bir hemşireye ortalama 7500 tl civarı bir maaş ödemesi yapılacağı düşünülmektedir. Bir hemşirenin bu dereceye gelmesi için ise 15 yılını geçmiş olması gerekir. Bu rakam ortadaki emek ve verilen yıllarla kıyaslanabilir.

Yeni Yılda Hemşire Maaşları

Yeni yıl hemşire maaşlarında gerekli artışlar yapıldı.

Hemşire Maaşı Devlet

Devlette çalışan bir hemşirenin maaşını mezuniyet durumu, yabancı dil bilip bilmemesi ve çalışma yılı belirler. Ayrıca devlette çalışan bir hemşirenin maaşı çalışmayan eşi ve çocukları varsa da değişir. Devlette çalışmaya yeni başlamış bekar bir hemşirenin maaşı günümüzde 8.351 tl civarındadır. 

Ortaöğretim Hemşire Maaşları

Ortaöğrenim mezunu bir hemşire üniversiteye gitmemiş bir hemşire demektir. Son yıllarda ortaöğrenim mezunu hemşire mezunu vermemektedir. Birçok hemşire akademisyenin ve derneklerin baskısı ile üniversite mezunu altı hemşirelik kapanmış bulunmaktadır. Bu hemşireler kıdem ve derece de daha geriden başlarlar ve bir üniversite mezunu ile aynı dereceye kadar yükselemezler. Maaşları da üniversite mezunu bir hemşireye göre daha düşüktür. %10-15 arasında daha az maaş alırlar.

Lise Hemşire Maaşları

Lise mezunu hemşire günümüzde ortaöğrenim mezunu hemşire demektir. Liseler ortaöğretim kurumları olduğundan bir hemşire en az lise mezunu olabilir. Maaşları ise lisans mezunu bir hemşireden daha düşüktür. Ayrıca lisans mezunu bir hemşire daha üst bir dereceden memuriyete başlarken lise mezunu bir hemşire daha düşük bir dereceden başlamaktadır. Özel hastanelerin birçoğu lise mezunu hemşire çalıştırmak istemektedir. 

Devlette Hemşire Maaşları 2022

Devlette hemşire maşları kıdem ve öğrenim durumuna göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayan lisans mezunu bir hemşire 8. dereceden memuriyete balar ve bu hemşire 8.351 lira civarı bir rakama çalışır. 

Ebe Ne Kadar Maaş Alıyor?

Ebelik mesleği de aynı hemşirelik mesleği gibi bir sağlık mesleğidir. Ebelerde lise mezunu ve lisans mezunu olabilirler. Ebelerin hemşireler ile maaşları aynıdır. Maaş farklılıkları kıdemlerinden ve okul statülerinden dolayı aralarında küçük farklılıklar gösterebilir.

Hemşire Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Sağlık sektöründe lise mezunu hemşire istenmediğinden dolayı sağlık meslek lisesinden mezun olanlar hemşire yardımcısı olarak mezun olmaktadır. Hemşire yardımcılarının tam olarak bir görev tanımları yoktur ve kamu kurumlarına da henüz atamaları açılmamıştır. Bundan dolayı kamu kurumunda çalışanda özel de çalışanda aynı statüde çalışmaktadır. Memur olma hakları yoktur. Maaşları özel sektörde asgari ücret kadardır. Kamu kurumunda ise asgari ücretin biraz daha üzerinde almaktadırlar.

Üniversite Mezunu Hemşire Maaşları 2022

Üniversite mezunu hemşire olmak hemşirelikte maaş olarak biraz daha fazla maaş almak anlamına gelmektedir. Lise mezunu bir hemşireye göre bildi ve donanımları çok üst seviyelerde olmalarına rağmen maaşları o kadar da yüksek değildir.

Sözleşmeli Hemşire Maaşı

Sözleşmeli hemşire demek kamu hastanesine kpss puanı ile atanmış ama henüz kadro alamamış hemşire demektir. Her yıl sözleşme yenileyerek çalışırlar ve 3 yıl sonra esas kadroya geçerler. Sözleşmeli bir hemşire ile kadrolu bir hemşire arasında kıdem ve derece farkı vardır. Sözleşmeli hemşireler üç yıl boyunca kıdem olarak ilerleyemez ve maaşlarında artışta olmaz. 

Baş Hemşire Maaşları

Başhemşirelik bir makamdır. Bir hemşirenin başhemşire olabilmesi kurum içinden kurum yöneticileri tarafından tavsiye edilmesi anlamına gelmektedir. Başhemşirelik makamına gelen bir hemşirenin maalesef artı bir maaşı yoktur. Onun yılındaki ve derecesindeki bir servis hemşiresi ne kadar maaş alırsa başhemşire de o kadar maaş alır. Hasta bakmaması bir avantaj olarak görünse de taşıdığı sorumluluk ve yük çok daha fazladır. 

Uzman Hemşire Maaşı 2022

Uzman hemşirelik ülkemizde sadece kâğıt üzerinde olan ama hastanelerde uygulanmayan bir kavramdır.

  • Bir hemşire hemşirelik anabilim dallarından birinde yüksek lisans yaparsa uzman hemşire unvanı alır.

  • Cerrahide yaparsa cerrahi uzman hemşiresi çocuk hemşireliği ana bilim dalında yaparsa çocuk uzman hemşiresi olur.

  • Pratikte ise bu hemşireler uzmanlık alanlarına göre çalıştırılmazlar.

  • Maaşlarının fazlalığı ise uzmanlık yapmamış bir hemşireye göre 50-60 lira civarı daha fazladır.


Lise Mezunu Hemşire Hangi Dereceden Başlar?

Lise mezunu bir hemşire memuriyet görevi de 12. derecenin 2. kademesinden başlar. Bu oldukça düşük bir derecedir. Üniversite mezunu bir hemşirenin 9. derecenin 1. kademesinden başlar

 

Hemşire Maaşları 2022

Hemşirelik sağlık meslek gruplarında insanlar tarafından en fazla tercih edilen meslekler arasında bulunur. Sağlık kuruluşlarında çalışarak hastaların tedavisine ve bakımına yardımcı olan hemşirelerin maaşları insanlar tarafından merak edilir.

Maaşların merak edilme sebepleri arasında hemşirelik olmak isteyenlerin ne kadar ücretle çalışacaklarını öğrenme isteği yer alır. 2022 yılı itibariyle hemşire maaşları şöyledir;

Özel Hastanede Çalışan Hemşireler Ne Kadar Maaş Alır?

Hemşireler devlet hastanelerinde ve özel hastanelerinde çalışabilen sağlık görevlileridir. Devlet hastanelerine atanamayan veya özel hastanelerin şartlarını daha iyi bulan kişiler iş başvurularını özel hastanelere yaparak çalışmaya başlayabilirler.

Ancak adaylar başvuru yapmadan önce özel hastanelerde çalışmaları durumunda ne kadar maaş alacaklarının cevabını almak isterler. Özel hastanelerde çalışan bir hemşirenin alacağı maaş ise 2022 itibariyle ortalama 5000 TL’dir.

Ancak bu maaşlar hemşirenin ilk defa mesleği yapacak olması, çalışacağı özel hastane, özel hastanenin bulunduğu şehir ve hastanenin maaş politikasına göre değişiklik gösterir.

Hemşire Maaşı 2022 Ne Kadar?

2022 yılıyla birlikte hemşire maaşlarına yapılan zamlar insanlar tarafından araştırılmaya başlanmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan enflasyon ve ardından gelen ek zam açıklaması ile 2022 hemşire maaşları şu şekildedir;

  • Hemşire (lisans 5/1) maaşı 8351 TL

  • Hemşire (1.derece) maaşı 8983 TL

  • Hemşire (2.derece) maaşı 8000 TL

  • Hemşire (3.derece) maaşı 7500 TL

  • Hemşire (sağlık bilimleri lisansiyeri) maaşı 8867 TL

  • Hemşire (2/5 kademe) maaşı 8182 TL

  • Hemşire (10/2 kademe) maaşı 6996 TL

  • Hemşire en düşük maaşı 6187 TL

Hemşirelerde maaşların yükselmesi kıdem derecesinin artmasına bağlı olarak değişir. O nedenle ilk defa hemşire olarak çalışacak kişilerin maaşları diğer hemşirelere oranla daha düşüktür.

Yeni Yılda Hemşire Maaşları

Yeni yılın gelmesiyle birlikte hemşirelik yapan kişiler maaşlarına yapılacak zam haberlerini takip etmeye başlarlar. Devlette çalışan hemşireler yapılacak zamlar sayesinde yaşam standartlarının daha iyi olacağı beklentisine girerler. Yeni yılın girişi ile hemşire maaşlarına enflasyona göre artış yapılmıştır.

Hemşire maaşları için 2022 Ocak-Temmuz ayı maaş artışı %27,47 olarak açıklanmıştır. Ancak Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile maaşlara ek zam uygulanmış ve yapılan zam oranı toplamda %30,5 oranında olmuştur. Buna göre hemşire 2021 yılına göre %30,95 daha fazla maaş hakkı elde edebileceklerdir.

Hemşire Maaşı Devlet

Devlete bağlı çalışan hemşirelerin maaşları mesleklerindeki kıdeme bağlı olarak değişiklik gösterir. Hemşirelerin çalıştıkları yıl sayısı arttıkça alacakları maaşta artar. İlk etapta 10-2 derecede mesleğe başlayanlar 5-1 dereceye ulaştıklarında en yüksek hemşire maaşlarını alırlar. Örneğin 5-1 derecesine sahip bir hemşirenin 2021 yılı itibariyle aldığı maaş 6349 TL iken 2022 Ocak ayı itibariyle aldığı maaş 8351 TL tutarındadır.

Devlete bağlı olarak çalışan hemşirelerin maaşları kıdem dışında da değişiklik gösterir. Maaşlarda değişikliğin sebebi ise kişinin evli olması, çocuğunun bulunması, mezun olduğu okul derecesi ile alakalıdır. Evli olmayan ve çocuk sahibi olmayan hemşirelerin aldıkları maaşlar daha düşüktür.

Ortaöğretim Hemşire Maaşları

Sağlık kuruluşlarında eğitim durumları ortaöğretim mezunu olan kişilerin de hemşire olarak çalışması mümkündür. Ancak bunun için kişilerin sağlık meslek liselerinin hemşirelik ve dengi bölümlerden mezun olmaları gerekir.

Ortaöğretim hemşire olarak çalışan kişiler üniversite mezunu hemşirelere oranla daha düşük maaş alırlar. Ayrıca bu kişiler işe başladıklarında da kıdem dereceleri üniversite mezunlarına göre düşüktür. Ortaöğretim hemşire maaşları 2022 Ocak itibariyle ortalama 5898-6186 TL arasındadır.

Lise Hemşire Maaşları

Lise hemşire maaşları üniversite eğitimi almak istemeyen kişilerin merak ettiği konulardandır. Üniversite okumadan hastanelerde çalışmak isteyenler ne kadar ücretle işe başlayacaklarını öğrenerek kendilerine bir yol çizerler.

Lise mezunu hemşireler aynı zamanda ortaöğretim hemşiresi olarak bilinirler. Bu nedenle alacakları maaşlar ortaöğretim mezunu hemşirelerin alacakları maaşla aynıdır.

Devlet hastanelerinde lise mezunu hemşire alımı görülmezken özel hastaneler lise mezunu hemşireleri almayı tercih ederler. Bu kişilerin deneyim sahibi olmaması ve buna bağlı olarak daha düşük maaş almaları tercih edilmelerini sağlar. Ayrıca lise mezunu olanların evlilik ve çocuk durumu bulunmadığından ek ödeme sıkıntısı da yaşanmaz.

Devlette Hemşire Maaşları 2022

Devlette hemşire maaşları 2022 yılı ocak ayı itibariyle yapılan açıklamalara göre ilk 6 içinde toplam %30,95 oranında zamlandı. Buna göre 2021 yılına göre hemşireler maaşlarını yaklaşık 2000 TL daha fazla alacaklar. Yapılan açıklamalar dikkate alındığında lisans düzeyinde bir hemşirenin alabileceği en düşük maaş 6187 TL’dir.

Ebe Ne Kadar Maaş Alıyor?

Ebeler aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerde çalışan sağlık çalışanlarıdır. Kadınların doğum sürecinin yönetilmesini sağlayan ve doğum sonrası bebeklerin takibini yapan ebeler lise, ön lisans veya lisans mezunu olabilirler.

Bu nedenle ebelerin maaşlarında da eğitim durumuna göre değişiklik görülür. Ebeler ortalama olarak 6684 TL maaş alırlar. Lise mezunu ebelerin maaşları ise daha düşük olabilir ve maaşlar yaklaşık 4250 TL’dir.

Hemşire Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Hemşire yardımcıları hemşirelerin kendilerine verdikleri görevleri yerine getiren, hastaların bakımı ile ilgilenen ve ilaç kontrolünü yapan kişilerdir. Liselerin hemşire yardımcılığı bölümünden mezun olarak meslek sahibi olan kişiler hem devlet hem de özel hastanelerde görev alırlar.

Devlet kurumlarında lise mezunu çalışanların çalıştırılması kısıtlı olduğunda lise mezunu hemşire yardımcıları asgari ücretle çalışırlar. Bu kişilerin 2022 yılı itibariyle aldıkları maaşlar 4250-5000 TL arasında değişir. Çalıştıkları yerin özel hastane olması durumunda maaşları biraz daha yüksek olabilmektedir. Üniversite Mezunu Hemşire Maaşları 2022

Hemşire olarak yüksek maaş almak isteyen kişilerin ilk olarak üniversite mezunu olmaları gerekir. Üniversitelerin Sağlık Bilimleri alanında Hemşirelik bölümüne yerleşerek eğitim almaları gerekir.

Üniversiteyi başarıyla bitirdiklerinde isterlerse kamuda isterlerse özel sektörde hemşire olarak çalışmaya başlayabilirler. Üniversite mezunu hemşirelerin 2022 yılı itibariyle devlete bağlı sağlık kuruluşlarında alacakları maaş en az 6500 TL’dir. Bu maaşa çocuk veya eş için verilen yardımlarda eklendiğinde ücret daha da yükselir.

Sözleşmeli Hemşire Maaşı

Devlet sağlık sektöründe kadrolu alımlara ek olarak sözleşmeli personel alımı da gerçekleştirir. Sözleşmeli personel alımı bunlardan birisidir. Kadrolu olarak atanamayan kişiler sözleşmeli alım ilanlarına başvurarak hemşirelik yapabilirler.

Ancak sözleşmeli hemşirelerin alacakları maaş diğer hemşirelere göre daha düşük olur. Ayrıca kadrolu hemşirelerden kıdem farkları da bulunur.

Devlet kurumlarına sözleşmeli olarak atanan hemşirelerin 2022 yılı itibariyle maaşları 4500-5500 TL aralığındadır. Adayların lise, ön lisans veya lisans mezunu olmalarına göre maaş farklılıkları görülür.

Sözleşmeli hemşire olarak çalışmaya başlayan kişiler 3 yıl boyunca kıdem alamadan çalışırlar ve 3 yıl bittiğinde kadroya geçerek kadrolu hemşire maaşı almaya başlarlar.

Baş Hemşire Maaşları

Baş hemşire, ekibinde bulunan hemşirelerden sorumlu olan kişidir. Başhemşirelerin bu göreve gelmesi hastane yönetiminin kararıyla gerçekleşir. Bu kararda hemşirenin tecrübesi, işini layıkıyla yapıyor oluşu ve hastalarla ilişkisi göz önüne alınır.

Başhemşire olarak belirlenen kişiler bu görev için ekstra ücret almazlar. Maaşları hemşirelik mesleğini yaptıkları süreye bağlı olarak belirlenen kıdem ve derecelerine göre belirlenin. Örneğin bir hemşire 5-1 kıdem derecesine sahipse alacağı maaş 2022 yılı itibariyle 8351 TL olur.

Uzman Hemşire Maaşı 2022

Uzman hemşire, hemşirelik üzerine yüksek lisans yapmış olan kişidir. Yüksek lisans yaptıkları bilim dalına göre isimlendirilen uzman hemşirelerin aldıkları maaşlar diğer hemşirelerden biraz daha fazladır. Bu tutar ortalama 50-100 TL aralığında değişir.

Bir hemşirenin alacağı maaş normalde 7500 TL ise uzman hemşirenin alacağı maaş 7600 TL tutarında olur. Bu miktar uzman hemşirenin çalıştığı sağlık kuruluşuna bağlı olarak da değişir.

Lise Mezunu Hemşire Hangi Dereceden Başlar?

Lise eğitimini hemşirelik bölümünde alan kişiler üniversite eğitimi almadan hemşire olarak çalışmaya başlarlar. Lise mezunu olan bir hemşire hastanelerde 12/2 derecede çalışmaya başlar.

Bu oldukça düşük bir derecedir ve bu derecenin düşüklüğü maaşının da yüksek dereceli hemşirelere oranla düşük olmasını sağlar. Lise mezunu hemşirelerin 12/2 dereceleri 3 yılda düşüş yaşar.

 
Maaşlar tahmini olarak verilmiştir. Çalıştığınız kurumlara ve ek ücretlere göre değişkenlik gösterebilir.

 

airmax sabo terlik al


 


 
 
 
 
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.