Hemşire maaşları 2023

21-02-2023 16:22
Hemşire maaşları 2023

Hemşire Maaşı 2023

2023 Temmuz hemşire maaşları 

 

6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.

Son altı aydır yaşanan enflasyon oranları göz önüne alınarak yapılan bu zam, hemşirelerin ekonomik zorluklarla baş etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Sağlık çalışanlarının fedakarlıkları, pandemi sürecinde daha da belirgin hale geldi ve bu maaş artışı, onların önemli rolünü ve değerini vurguluyor.

Hemşireler, insanların sağlık ve iyilikleri için gece gündüz çalışarak büyük bir özveriyle hizmet veriyorlar. Sağlık sektöründe gösterdikleri üstün çaba ve profesyonellik, toplumun takdirini kazanıyor ve maaş artışlarıyla ödüllendiriliyor.

Bu zamla beraber, hemşirelerin daha iyi yaşam standartlarına ulaşmaları ve kendilerine ve ailelerine daha iyi bakabilmeleri hedefleniyor. Sağlık çalışanlarının motive olmaları ve işlerine olan bağlılıklarını sürdürmeleri için adil maaş politikaları büyük önem taşıyor.

Hemşirelerin toplumda taşıdığı önemin ve değerin farkında olarak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve desteklemek, sağlık sisteminin gücünü ve etkinliğini artırıyor. Bu zam, hemşirelerin mesleki memnuniyetini ve motivasyonunu artırarak, daha iyi sağlık hizmetleri sunma hedefine katkı sağlıyor.

 

3 Ocak 2023 Hemşire Maaşları

3 Ocak 2023 tarihinde enflasyon oranının açıklanması ile memur maaşları, memur maaşları ve emekli maaşlarında ki artış oranları da belli oldu. Memurlara uygulanan memur maaş oranları, aynı oranla kamuda çalışan hemşirelerin maaşlarına da uygulanır. 2023 yılı ilk altı ayı için, diğer memurlarla birlikte hemşire maaşları da %30zamlandı.

Hemşire maaşları maaş derecesine, çalıştığı birime, eğitim düzeyine göre değişiklik gösterir. Hemşirenin evli olması, çocuk sahibi olması durumunda maaşlara ek ödenek sağlanır. Ayrıca döner sermaye getirisi ve nöbet çizelgesine göre de maaşlara ek olarak ödenek sağlanır.

Şu An Hemşire Maaşı Ne Kadar?

Hemşire maaşları 2022 Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan artışla en düşük hemşire maaşı 11.260 TL’ye yükseltilmişti. 2023 Ocak ayında memurlara uygulana % 30 maaş artışları, aynı oranda hemşire maaşlarında da artış meydana getirdi. Buna göre lisans mezunu 9/1’de bulunan hemşire maaşı 13.115 TL’ye yükselmiş oldu.

Yeni İşe Başlayan Hemşire Maaşı Ne Kadar?

Yeni başlayan hemşireler, hemşirenin lise mezunu olması, yüksek okul mezunu olması veya üniversite mezunu olmasına göre fark eğitim grubuna dahil olabilirler. Bu nedenle hemşireler yeni işe başladıklarında eğitim durumlarına göre maaş dereceleri de farklılık gösterir. 2023 Ocak ayında gerçekleştirilen memur zamları ile birlikte, yeni başlayan hemşire maaşları da buna göre belirlenmiş oldu. Yeni başlayan mevcut hemşire maaşları 9/1 derecesinde 13.115 TL olarak gerçekleşti.

En Yüksek Hemşire Maaşı 2023

Hemşire lisans mezunu olması durumunda ve ¼ maaş derecesinde olması durumunda yüksek oranda maaş almaya hak kazanacaktır. Bu koşulların sağlanması durumunda 2023 verilerine göre en yüksek hemşire maaşı 18.118.74’dir.

Yeni Atanan Hemşire Maaşı 2023

Yeni atanan hemşirenin kadrolu olup olmaması ve atamanın yapıldığı bölgeye göre değişiklik gösterir. Hemşire yüksek lisans mezunu olması durumunda 8/1’inde göre başlar. 2023 zamlı maaşlarla birlikte yeni başlayan lisans mezunu hemşire ortalama 14.480 TL maaş alır.

Sabo terlik modelleri fiyatları

Lisans Hemşire Maaşı 2023

2023 Ocak ayında memurlara uygulanan %30 maaş zamları, lisans mezunu hemşirelerin maaşlarında da önemli oranda artış sağladı. Diğer memur maaşlarında olduğu gibi, lisans mezunu hemşire maaşlarında da maaş kademe ve derecesi önemi bir yere sahiptir. 10 yıllık 4/2’sinde bulunan lisans mezunu hemşirelerin maaşları 11.828 TL iken, 15.511 TL’ye yükseltildi.

Devlette Hemşire Maaşları

Hemşireler devlet sağlık kurumlarında ve özel sektörde çalışabilirler. Özelde sağlanan anlaşmalara göre maaş farklılıkları görülürken, devlette hemşire maaşları maaş derecesine göre farklılık gösterir. Her yıl enflasyon oranında memur maaşlarına yansıtılan zamlar, aynı zamanda devlette çalışan hemşirelerin maaşlarında da artış sağlar. 2023 yılında yapılan memur zamları, 5 yıllık bir hemşirenin 6/3 maaş derecesinde olması durumunda, 15.510 TL maaş almasına olanak sağlar.

Ebe Maaşı 2023

Memur maaş artışları ebe maaşlarında da artış sağladı. 2023 yılında gerçekleşen % 30 memur maaşları ile en düşük ebe maaşı 12.350 TL’ye yükseldi. Lisansüstü uzman ebelerin ortalama maaşı 16.770 TL civarındadır.

Yeni Başlayan Lisans Hemşire Maaşı

Yeni göreve başlayan lisans mezunu hemşire 8/1 derecesinde göreve başlar. Bu durumda 2023 verilerine göre ortalama 14.480 TL maaş alacaktır. Ayrıca çalıştığı birim ve evli olması maaş farklılığı gösterecektir.

Uzman Hemşire Maaşı

Uzman hemşire maaşları kamu ve özel sektöre göre değişiklik gösterir. Uzman hemşireler lisans mezunu ve meslekte tecrübe kazanmış hemşirelerden oluşur. Özel sektörde uzman hemşirelerin maaşları 30.000 TL’ye kadar yükselebilir. Bu durum kamuda daha düşük olarak görülebilir. Uzman hemşirelerin maaşları kamuda maaş derecelerine göre değerlendirilir. Uzman hemşireler kamuda ortalama 13.000 ile 14.000 TL aralığında maaş alırlar.

Özel Hastane Hemşire Maaşları

Özel hastanelerde çalışan hemşire maaşları, çalıştıkları konuma, görev yaptıkları sağlık biriminin hasta yoğunluğuna, anlaşma sağladıkları sözleşmeye göre değişiklik gösterir. Bazı özel sağlık birimleri nöbet sistemine göre hemşirelere pirim de verir. Özel hastanelerde görev yapan hemşireler aylık ortalama 8.500 TL ile 15.000 TL aralığında maaş alabilirler. Hemşirenin konusunda uzman olması durumunda, maaşları özel sektörde daha fazla olabilir.

İstanbul Özel Hastane Hemşire Maaşları

İstanbul’da özel hastane hemşiler, görev yaptıkları özel hastanenin popüler olmasına, yoğun hasta kapasitesine sahip olması, sağlık biriminin bulunduğu konuma göre değişiklik gösterecektir.

Bazı küçük oluşumlu özel sağlık kabinleri hemşireler minimum ödeme yaparken, cerrahi operasyon gerçekleştirebilen ve yatak kapasitesine sahip özel hastaneler daha fazla ödemeler gerçekleştirir.

Diğer konumda özel hastanelerde olduğu gibi, İstanbul’da bulunan özel hastaneler de yeni mezun hemşireler ortalama 9.000 TL civarında maaş alırken, alanında uzmanlaşmış olan hemşireler 15.000 TL maaş alabilirler.

Yoğun Bakım Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alıyor?

Yoğun bakım hemşireleri 4 yıllık lisans mezunu hemşireler arasından seçilir. Kamuda diğer birimlerde çalışan hemşireler ile yoğun bakımda çalışan hemşireler arasında aynı derece de herhangi bir fark bulunmaz. Bu durum net maaş için geçerlidir. Ancak hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde daha fazla nöbet sistemi vardır ve 7/24 esasına göre çalışma sistemi benimsenmiştir.

Bu nedenle yoğun bakım ünitesinde görev yapan hemşireler net maaşlarına ek olarak, döner sermaye ve nöbet getirilerinden daha fazla faydalanırlar. Bu durum maaş derecelerinde de farklılıklar ortaya koyar. Kamuda yoğun bakımda çalışan bir hemşire ek ödemelerle birlikte ortalama 15.000 ile 16.000 TL aralığında maaş alırlar.

Hemşireler Nöbette Ne Kadar Alır?

Kamuda çalışan hemşireler nöbet ücretlerin saat ücret olarak alırlar. 2023 zamlarından sonra yüksekokul mezunu hemşireler nöbette saatlik 38.73 TL, ameliyat biriminde görev yapan lisans ve ön lisans mezunu hemşireler nöbet saatine 58.11 TL alabilecekler.

ATT Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sağlık sektöründe önemli görevler üstlenen acil tıp teknisyenleri (ATT) maaşları da, memur maaşlarına uygulanan zam oranında arış gösterir.

ATT görevlileri maaşlarına ek olarak;

  • Mesai ücretleri,
  • AGİ indirimi,
  • Döner sermaye gelirleri,
  • Ek tazminat,

Gibi ödemelerden de faydalanırlar. 2023 verilerine göre yeni göreve başlayan ATT görevlisi 13.570 TL maaş alırken, 20 yıllık deneyimi olan ATT 15.950 TL maaş alır.

4 Yıllık Hemşire Maaşları

Hemşirenin 4 yıllık lisansını tamamlaması halinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerde 8/1 dereceden göreve başlarlar. Derecesi yükseldikçe maaşında da artış görülür. 4 yıllık yeni başlayan hemşire 14.480 TL maaş alırken, 4/2 maaş derecesine ulaştığında, meslekte yaklaşık 10 yılını tamamlamış olur ve bu durumda ortalama 16.460 TL maaş alır.

İzmir Özel Hastane Hemşire Maaşları

İzmir’de kamu sağlık birimleri dışında birçok özel hastaneler bulunur. İzmir’de bulunan hastaneler farklı konumlarda ve farklı hasta yoğunluğuna sahiptir. Gelişmiş imkanlara sahip özel hastaneler hemşirelerine ve diğer personellerine daha fazla ödeme gerçekleştirirken, kısıtlı imkanlara sahip özel hastaneler personeline daha az ödemeler gerçekleştirir.

Bu nedenle İzmir’de özel hastanelerde görev yapan hemşirelerin maaşlarında farklılık görülür. İzmir’de özel hastanelerde yeni göreve başlamış yeni mezun hemşireler ortalama 9.000 TL maaş alırken, hemşirenin konusunda uzman olması ve çalıştığı hastanenin popüler olması durumunda maaşlar 20.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Ankara Özel Hastane Hemşire Maaşları

Ankara’da yeni mezun ve uzman hemşirelerin görev yapabileceği birçok özel hastane bulunur. Bunlardan bazıları sağlık alanında başarılara imza atmış özel hastanelerdir.

Antalya Özel Hastane Hemşire Maaşları

Antalya konumunda bulunan özel hastanede görevli hemşire maaşları, hemşirenin iş tecrübesine, bulunduğu konuma göre değişiklik gösterir. Antalya’da özel hastanelerde hemşire maaşları en düşük 10.000, ortalama 12.500, en yüksek 23.000 TL seviyesindedir.

4 Yıllık Ebe Maaşı

2023 memur maşları ile birlikte artış sağlanan 4 yıllık ebe maaşları, en düşük ortalama 10.000 TL oldu.

Hemşire Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Kamuda hemşire yardımcıları sağlık teknisyeni dengi kadroda yer alırlar ve yeni ataması gerçekleştirilen personellerden oluşur. 2023 memur maaş oranlarına göre belirlenen hemşire yardımcıları ortalama 9 bin ile 10 bin TL aralığında maaş alırlar.

Lise Hemşire Maaşları

Lise mezunu hemşirenin bekar olması, çocuksuz olması durumunda 2023 yılı itibari ile 2/6 maaş kademesinde bulunması durumunda, ek ödeneklerle birlikte alacağı net maaş ortalama 17.000 TL civarındadır.

 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.