Sabo Terlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

09-11-2020 09:36
Sabo Terlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sabo Terlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sabo terlik son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bir terlik türüdür. Özellikle rahat oluşu ile bilinmektedir. Doktor, hemşire ve aşçı gibi meslek gruplarında çalışan kişiler genelde terlik giyerler. Normal kişilerin dışarıda giydiği terlikler ise hiç uygun değildir. Çünkü tüm gün yoğunluk halinde oldukları için ayakları yara olabilir. Sabo terlik tercih etmeniz için çok fazla neden vardır.

Sabo Kavramı Nedir, Ne Zaman Çıkmıştır?

Sabo kavramı ilk defa Sanayi Devrimi'ne karşı protestolar esnasında ortaya çıkmıştır. Sabo terlikler o dönem İngiliz işçiler tarafından giyilirmiş, takunyaya benzediği için bu terlikleri giyerek makineleri sabote ediyorlardı. Yani sabo kavramı aslında sabotajdan gelmektedir. O dönemden itibaren fabrika işçileri tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Daha sonra diğer kamu kurumlarına da yaygınlaşmıştır ve günümüze kadar gelmiştir.

En Çok Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

Sabo terlikler en çok medikal sektöründe kullanılmaktadır. Doktor ve hemşirelerin ayaklarınızda gördüğünüz terlikler sabodur. Medikal sektörü dışında yemekhanede aşçılarda tercih etmektedir. Sağlığı ve temizliği temsil ettiği için bu iki sektörde kullanılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, sipariş verirken bir numara büyük verilmesi önerilir.

Avantajı Nedir?

Sabo terliklerin en büyük avantajı, çalışan kişilerin ayak ve bacaklarını yormamasıdır. Özellikle gün içinde çok fazla hareket halinde olan kişiler rahatlıkla tercih edebilir. Tabanları ayak ile uyumludur ve üzerindeki derinin delikli yapısı sayesinde ayaklar tüm gün hava alır. Bu sayede nasır, yara, mantar gibi oluşumlar engellenmiş olur. Ayaklar hava aldığı için özellikle yaz aylarında terleme ve koku yapmaz.

En önemli özelliklerinden biri, kişinin yürüyüşünü ve adımlarını düzenlemesidir. Bu özellikle yamuk ve içe basarak yürüyen insanlar için çok iyidir. Ayak yapısını düzeltir ve daha doğru basmayı sağlar. Kullanan kişiler tarafından da onaylanmıştır. Anatomik oldukları için ayak sağlığını tamamen korurlar.

Modelleri

Çok sayıda farklı sabo terlik modeli bulunmaktadır. Erkek ve kadın için ayrı ayrı renk ve desenler mevcuttur. Kişi meslek hayatının yoğun ve sıkıcılığı terliğiyle beri değiştirebilir, değişik desenlerde alarak keyifli hale getirebilir. Sadeliği sevenler düz sabo terlik modellerinden devam edebilir.

Modeller şu şekilde sıralanabilir;

  • *Anatomik deri sabo terlik
  • *Baykuş desenli air max
  • *Kelebek desenli air max
  • *Çiçekli sabo terlik
  • *Dolgu topuklu sabo terlik
  • *Q Clogs sabo terlik
  • *Suecos sabo terlik
  • *Tahta sabo terlik
  • * Sabo Terlik 

 

 

Q Clogs ve suecos modelleri diğerlerine göre biraz daha farklıdır. Arkadan ayakkabı gibi geçirmenizi sağlayan bir topuk bandı bulunmaktadır. Hafif yapı malzemesi sayesinde tüm gün ayakta kalsanız dahi ayağı yormaz, yokmuş hissi verir. Topuk bandı sayesinde ayakta kayma yapmaz, aynı zamanda plaj kullanımına uygun renk ve modellerde bulunmaktadır. Pamuklu çoraplarla giyilirse hiçbir şekilde terleme yapmaz. Diğer modellerde de farklı desenler mevcuttur. Süpermen, kamuflaj, snoppy gibi aklınıza gelecek ne varsa bu terliklerde bulabilirsiniz.

Renkleri

Sabo terlikler farklı model ve desen dışında renk seçeneklerine de sahiptir. Böylece kendi zevkinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Genelde biraz daha büyük yaşa sahip olanlar düz renkleri tercih etmektedir. Gençler ise desenlilere yönelmektedir. Kadın ve erkek çalışanlar için farklı renkler mevcuttur. Özellikle lacivert resmi çalışma ortamı için uygun olduğundan daha fazla tercih edilir. Yoğun bakım ünitesi gibi yerlerde rahatlıkla giyebilirsiniz. Daha cıvıl cıvıl bir şey olsun istiyorsanız kırmızı, mavi, sarı, beyaz, turkuaz, yeşil gibi pek çok seçenek mevcuttur. Yemekhanelerde ise en çok beyaz tercih edilmektedir.

 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.