Sözleşmeli Hemşire Alımı

Sözleşmeli Hemşire Alımı

Sözleşmeli Hemşire Alımı 2020

2020 yılının öngörülemez bir şekilde gelmesi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye için de sağlık sistemine fazlasıyla yüklenilmesine neden oldu. Sağlık personelini alımlarında pandemi sürecinin de etkisi sayesinde daha fazla sözleşmeli hemşire alınması yoluna gidiliyor. Hastane ve sağlık hizmeti veren kurumlarda tedavilerin eksiksiz şekilde yerine getirilmesini sağlayan önemli sağlık personellerinden olan hemşireler çeşitli üniversite ve devlet hastanelerinde açılan sözleşmeli hemşire kadrolarına yerleşmek adına ilanları takip ediyor. En son yapılan duyurulara göre açılacak ilan sayılarından gözle görülür şekilde artış olması da kesinleşiyor.

İlanların Şartları

Yayınlanan hemşire alım ilanları farklı departmanlarda çalıştırılacak olmalarından dolayı bölüme göre değişiklik gösterebilir. Üniversite ve hastane bazında da değişim yaşanması söz konusu olabiliyor.

Genel olarak istenen özellikleri sıralamak gerektiğinde ise:

  • *657 sayılı devlet memurları kanununa uygun özellikler taşımak,
  • *Tercih edilen pozisyonla alakalı istenen şartları yerine getirmek,
  • *2018 KPSS sınavına girmiş olmak,
  • *Herhangi bir kurumdan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamak,
  • *Nöbet sistemine göre çalışmakla alakalı engeli bulunmamak,
  • *Son 1 yıldır tek taraflı veya istifaya dayanan bir nedenden dolayı sözleşmeli personel olarak görev yapılan yerden ayrılmamış olmak şeklinde özetlenebilir.

Aranan özellikler bölüm ve birim bazında değişimi zorunlu kılabilir. Ama istenen KPSS puanını almak, ilgili bölümden mezun olmak ve başvuru dönemlerini kaçırmamak çok önemlidir.

Değerlendirmelerin Yapılması

Açıklanan ilanlar ve bölümlerle alakalı gereken belgelerin yollanması gereken adres ve birim konusunda dikkatli davranılması gerekir. Kargodan kaynaklı şekilde gecikmeler başvuran adayın sorumluluğundadır. Verilen süre sonunda adayların evraklarının değerlendirilmesi yoluna girilir.

Sözleşme yapmak ve göreve başlamak için yapılan başvuruların listesi sıralamaya göre yapılır. Sıralama asil ve yedek şeklinde ikiye ayrılır. Kurallar gereği asil listenin 5 katına kadar yedek listesi oluşturulur. Sözleşme süresi içinde gereken belgeleri getirmeyen ve iş başı yapmayan sayısı kadar yedek listesinden aday çağrılır.

İstenen Belgeler

Sözleşmeli personel alım ilanlarında istenen evraklar üniversite veya devlet hastanesi olmasına göre bazı küçük değişiklikler olsa da temelde aynıdır. Sözleşmeli hemşire olmak için ilana başvurmak isteyenlerin sunması gereken evraklar dilekçe ile başlar. Dilekçe ilgili kurumun sitesinde örnek olarak verilir.

Eklenenler nüfus cüzdanı aslı gibidir fotokopisi, diploma aslı, KPSS sınav sonucu, erkekler için askerlik durumunu gösteren belge, 1 tane vesikalık resim, vekaletle yapılacak olan başvurularda vekaletin aslı olacaktır. Bu belgelerin herhangi birinde eksiklik olması halinde adayın başvurusu tamamen silinebilir. O yüzden son zamana bırakmamak ve evrak konusunda onay almak önemlidir.

Başvuru Sınırı ve Detayları

Sözleşmeli hemşire olmak ve kadro almak isteyenlerin ilgili kurum başvurularında sadece bir bölüme başvurmuş olmaları zorunludur. Farklı bölümlere aynı anda açılan kadrodan yararlanmanız mümkün değildir. Bunun için başvurularınızda gereken detaylara hakim olarak başvuru yapmanız başkalarının başvuru yapmasını da engellememek adına önemlidir. Adayın aklına takılan bir durum olması halinde ise personel daire işleri başkanlığı veya bildirilen ilgili birimle görüşülmesi en doğru olandır.

Yeni Alımlar ve İlanlar

Yakın zamanda yapılan resmi açıklamalarda sağlık sektöründe var olan ağırlığın paylaşılması adına bazı alımların yapılacağını ortaya koydu. Yaklaşık 8 bin civarında sözleşmeli personel ve 5 bin sürekli işçi alınması yönünde gereken adımların atılacağı netleşti. Bunun için açılacak olan ilanların oldukça dikkatle takip edilmesi ve başvuru detaylarının atlanmaması önerilir. Adaylar açılan ilanlarla alakalı bilgileri kurumların site ve iletişim numaralarından da birebir öğrenerek eksik işlem yapmamaya çalışmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.