Antistatik Sabo Terlik, Antistatik Sabo Terlik Üretici Firma

Antistatik Sabo Terlik, Antistatik Sabo Terlik Üretici Firma

Antistatik Sabo Terlik - Antistatik Sabo Terlik Üretici Firma

Antistatik terlikler ve üretim hakkında yazmaya başlamadan önce antistatik kelimesinin ne anlama geldiğine bakalım. Kelime İngilizce kökenlidir ve anti ile statik kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. Statik olmayan, statik elektrikten arınmış olan şeklinde tercüme edilebilir.

Antistatik Terlik Nedir?

Antstatik terlikler üzerinde statik enerjinin barınmaması için içeriğine kauçuk gibi maddeler katılmış ya da yüzeyleri bu maddelerle güçlendirilmiş olarak üretilen terliklerdir. Antistatik terlikler, yüzeyinde statik elektrik bulunmadığı için toz ve tüy gibi maddeleri çekmez ve üzerinde barındırmaz. Bu yönüyle maksimum hijyen koşullarını oluşturabilecek özellik taşırlar.

Koronavirüs salgını nedeniyle hijyene her zamankinden daha fazla önem verilmesi gereken bugünlerde antistatik terliklerin önemi biraz daha artmıştır.

Antistatik Terlikler Nerelerde Kullanılır?

Antistatik terliklerin en çok kullanıldığı yerler hijyenin en üst düzeyde sağlanması gereken hastane, ameliyathane ve laboratuvar gibi alanlardır. Her zaman yoğun şekilde çalışan sağlık çalışanları için özel antistatik terlikler üretilir.

İnsan sağlığına önem verilen her iş yerinde bu tip terlikler kullanılabilir. Özellikle savunma sanayinde ve elektrik sanayinde kullanımı yaygındır.

Hastanelerin ameliyathane gibi bölümlerinde çalışan cerrah, ameliyat hemşiresi ve diğer görevlilerin antistatik terlik kullanmaları zorunludur.

Antistatik Terliklerin Özellikleri Nelerdir?

Firmanın ürettiği antistatik sabo terlikler statik enerji barındırmaması yanında kullanıcılar için birçok konfor özelliği de taşır.

Antistatik terliklerin özellikleri şöyle sıralanabilir.

  • *Antistatik terlikler 1buharlı otoklavda 134 derece sıcaklıkta sterile edilebilir ve 90 derece sıcaklıkta yıkanabilir. Bu yüksek sıcaklık derecelerinde en üst sterilizasyon koşullarına kavuşan sabo terliklerde bozulma, esneme, yıpranma gibi durumlar yaşanmaz.
  • *Antistatik terlikler kauçuktan üretilmiştir. Kauçuk rahatlığı, dayanıklılığı, statik elektrik yükü taşımaması gibi özellikleriyle plastiklerden çok üst kalitededir.
  • *Ürünlerin her biri tek parçadır. Bu yönüyle kullanım sırasında parçaların ayrılması gibi bir durumla karşılaşılmaz.
  • *Ürünlerin tüm yüzeyi antistatik özelliktedir.
  • *Antistatik terlikler alkaliler, eter, ester, hafif asitler, güçlü asitler ve yağlara karşı dayanıklıdır. Bu maddelerle temas etseler dahi zarar görmezler.
  • *Ameliyathane ve laboratuvar gibi ortamlarda bu maddelerin sık kullanılması ve zaman zaman dökülebilmesi nedeniyle bu özellikleri sağlık çalışanları için çok önemlidir.
  • *Antistatik sabo terlikler ultra viole ve gama ışınlarına karşı mukavemetlidir.
  • *Laboratuvar ve hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları gün içinde saatlerce ayakta ve sabit kalabilir. Bu zor çalışma koşullarında kan dolaşımın gereğince yerine getirilebilmesi için antistatik terliklerin iç kısımlarında ve özellikle iç tabanında minik kabarcıklar bulunur.
  • *Antistatik terliklerin ayakların altına denk gelecek kısımlarında ayakla direkt teması önleyerek terlemeye engel olacak tepecikler bulunur.
  • *Yine ayaklardaki terlemeyi önlemek ve hava almasını sağlamak amacıyla terlik tavanında minik delikler bulunur.
  • *Sağlık çalışanlarının sık sık karşılaşabildiği kan ve ifrazat gibi sıvıların dökülmesi halinde terliklerde bulunan deliklerden sızmayı önlemek amacıyla delikler yukarı doğru konik şekilde tasarlanmıştır.
  • *Antstatik sabo terliklerin iç tabanları ortopedik özelliktedir. Bu özelliğiyle ayakların rahatı sağlanır.
  • *Terliklerin topukları yastık etkisi uyandıracak şekilde tasarlanmıştır.
  • *Antstatik terliklerin tabanları sert ve kesici cisimlerin batmasına meydan vermeyecek kadar sağlamdır. Sağlık çalışanlarının bulundukları ortamlarda bistüri, enjektör gibi medikal ürünlerin çok fazla olması, zaman zaman yere düşebilmesi nedeniyle bu özellik de çok önemlidir.
  • *Antstatik terliklerin alt tabanlarında kaymayı önleyici sistemler mevcuttur. Kaygan ortamlarda ve ıslak zeminlerde kayma tehlikesi yoktur. Böylece sürekli bir koşuşturmaca içinde olan sağlık çalışanlarının güvenliği sağlanır.
  • *Terliklerin antifungal, antimikrobik ve antibakteriyel ham maddelerden üretilmesi nedeniyle yüzeylerinde bakteri ve mikrop barınmaz.
  • *Terlikler hızlı yürüme ve koşma gibi durumlarda ayaktan çıkmaz.
incele

Garanti Koşulları

Firmanın üretip satışa sunduğu ürünler, imalat ve işçilik hataları gibi durumlar için garantilidir. Ciddi kullanım hatası olmadıkça garantiden faydalanılabilir.

Terliklere Logo ya da İsim Yazılabilir

Toplu siparişlerde firmaların isteğine göre terliklerin üzerine kabartma şeklinde marka, isim ya da logo basılabilir. Böyle durumlarda üretimden önce taleplerin eksiksiz olarak bildirilmesi gerekir.

Farklı Renklerde Seçenekler Mevcuttur

Firmanın üretip satışa sunmakta olduğu terlikler renk yönünden çok geniş bir çeşit yelpazesine sahiptir.

Çeşitler içinde en çok tercih edilenler beyaz, yeşil ve mavi gibi renklerdir. Ancak kırmızı, siyah, gri, lacivert, lila, mor, sarı, turuncu, pembe gibi akla gelebilecek her renkte terliklere de ulaşılabilir.

Kullanıcılar kendi zevklerine ve giydikleri formaların renklerine uyumuna göre istedikleri renkte sabo terlik seçebilir.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.