Doktor Maaşları 2020

22-01-2020 17:59
Doktor Maaşları 2020


Doktor Maaşları 2020

Doktor olmanın her zaman avantaj sağlayacak bir durum olduğu toplum tarafından benimsenmiş durumda. Çünkü toplumdaki genel kanı doktorların yüksek maaş aldıkları ve her daim prestijli bir mesleğe sahip oldukları yönünde. Peki, gerçekten öyle mi? doktorlar günümüz Türkiye’sinde yeterli bir maaş alabiliyor mu? Doktorluk mesleğini seçmeye hazırlanan gençlerimizin sıkça merak ettiği ve sorduğudoktor maaşları 2020yılı için şöyle şekilleniyor.

Doktor Maaşları 2020

1 Ocak 2020 tarihi itibari ile tüm kamu çalışanlarının maaşları artış gösterdi. Kimi bu zamlardan memnunken, kimi de yetersiz buldu. Maaşları artan diğer bir kesim de doktorlar. Doktorların maaşlarını etkileyen tek etken elbette yılbaşında yapılan zamlar değil. Bu zamlara ek olarak hizmet yılı, uzmanlık durumu ve çalıştığı bölge doktorların maaşını etkiliyor. Ancak yeni başlamış bir hekim için bu yıl geçerli olacak maaşlar 6.163 TL ile 6.842 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Tabi hizmet yılı 25 ve üzeri olan doktorlar 7.570 TL’ye kadar maaş alabiliyor.

Uzman Doktor Maaşları 2020

Uzman doktor maaşları 2020 yılı başında, diğer tüm kamu personeli gibi yüzde 4’lük bir zamma uğradı. Buna artı enflasyon farkı da eklenecek. Kalp ve damar, göz, kulak burun boğaz, ruh ve sinir gibi belli bir alanda uzmanlaşmış doktorların aldıkları maaşlar prestiysen hekimlere göre daha tatmin edici olsa da, bu doktorlarında hizmet yılı ve çalıştıkları bölge maaş anlamında önemli bir kriter. Ancak genel olarak bu doktorların mesleğe 8 bin TL civarında bir maaş ile başladığı biliniyor. Tabi bunlara AGİ ve nöbet ücretleri de ekleniyor.

Bunun yanı sıra çalışma yılına göre;

  • 5 yıl deneyim sahibi ise ortalama 8.250 TL,

  • 10 yıl deneyim sahibi ise ortalama 8.500 TL,

  • 15 yıl deneyim sahibi ise de ortalama 8.750 TL,

Şeklinde maaş alıyorlar. Tabi bu devlet hastaneleri için geçerli olan maaş skalası olmakla birlikte, özel hastanelerde durum tamamıyla farklıdır.

 Hemen incele

Pratisyen Doktor Maaşları 2020

Göreve yeni başlamış ve henüz herhangi bir alanda uzmanlık almamış doktorlar, pratisyen hekim olarak sağlık kuruluşlarında göreve başlarlar. Pratisyen doktor maaşları 2020yılında 7 bin TL civarında seyretmektedir. Bu hekimler için de maaşı etkileyen en önemli unsur görev yeri ve çalışma yılıdır. Örneğin Doğu Beyazıt’ta görev yapan bir pratisyen hekim, İstanbul Avcılar’da görev yapan bir pratisyen hekimden yaklaşık 500 TL fazla almaktadır.

Özelde Doktor Maaşları

Özelde doktor maaşlarıTL cinsinden olabileceği gibi, USD ya da EUR şeklinde, döviz olarak da verilebilir. Özelde doktorların maaşını etkileyen en önemli kriter tecrübedir. Çünkü özel hastaneler hasta memnuniyeti konusunda son derece hassastır. Dolayısıyla göreve yeni başlamış doktorlar 3 – 4 bin TL gibi maaşlar alırlar. Ancak özel sektörde deneyim kazanmış doktorların maaşları 10 bin Dolara kadar varabilmektedir. Uzmanlık durumuna ve çalışma saatine bağlı bu rakam çok daha fazla artabilmektedir. Siz değerli doktorlarımız için sabo terlik modellerimizi incelemenizi öneririz.


Asistan Doktor Maaşı

Asistan doktor maaşı​​​​​​​ da kamu ve özel hastaneler için değişkenlik göstermektedir. Ayrıca bu doktorların ameliyata girip girmemesi ve nöbete kalıp kalmaması da maaş anlamında önemlidir. Asistan doktorlar yani intern kadro çalışanlarının maaşların da oldukça yüksektir. Bu doktorlar özel hastanelerde yaklaşık 8 bin TL maaş alabilmektedirler. Ancak hala eğitim hayatına devam eden, tıp fakültesi öğrencisi olarak iş hayatına atılmış intern doktorların maaşları, 1.500 ile 2.000 TL arasında değişmektedir. Bu rakama nöbet ücretleri ve yan haklar dahil değildir.

Doktor forması modellerini sitemizden inceleyebilirsiniz.

Aile Hekimleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

  • *Uzman aile hekimi maaşı 9,000 ile 12,000 TL arasındadır.
  • *Pratisyen aile hekimi maaşı 7,000 ile 9,000 TL arasındadır.
Doktor Maaşları 2021 
Doktor maaşları 2021 yılındaki zam oranları ve artan rakamları yeni yazımızda görebilirsiniz. Doktor maaşları 2021 yeni yazımızı mutlaka okuyunuz.

dr jogger cerrahi forma

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.