Hastane Temizlik Personeli Maaşları

Hastane Temizlik Personeli Maaşları

Hastane Temizlik Personeli Maaşları

Hastane temizlik çalışanları, özel hastanelerin ve kamu hastanelerinin işe alım kriterlerine göre belirlenmektedir. Yıllık maaş artışına ek olarak, özel ve kamu hastanelerinin düzenlemeleri çeşitli sosyal hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini içermektedir. Genellikle alanında eğitim almış veya tecrübeli kişilerden seçilen, kişiler arası ilişkileri kuvvetli olan ve farklı hastanelerde deneyim kazanmış olan hastane temizleyicileri, kamu ve özel hastaneler arasındaki farka bağlı olarak farklı derecelerde maaş almaktadır.

Hastane; Çevre ve temizlik nedenleriyle gün aşırı sterilize edilmesi gereken halka açık bir alan olduğu için hastane temizlikçilerinin görevleri yüksektir. Son yıllarda artan taşeronluk sistemi nedeniyle birçok hastanede sürekli istihdam edilen hastane temizlik personelinin yanı sıra temizlik personeli gibi personeller genellikle taşeronlar tarafından sağlanmaktadır.

Hastane Temizlik Çalışanlarında Aranan Özellikler

Hastane temizleyicileri için ilk yeterlilik, hijyen konusunda özel bilgi veya deneyime sahip olmaktır. Bu alanda daha önce herhangi bir devlet kurumunda veya özel hastanede çalışmış sertifikalı bir temizlik personeline sahip olmak görüşme sırasında bir avantajdır.

Gerekli bilgi veya deneyime ek olarak, önemli kriterlerden biri de kişilerarası ilişkilerdir. Güler yüzlü personel, hem kamu hem de özel hastane yönetiminde önemli bir kriterdir. Bu sebepledir ki, güçlü insan ilişkileri becerisi ve gülen bir yüz her zaman ilk tercih sebebi olacaktır.

Görüşmelerde bir diğer önemli kriter iş etiğidir. Personel dosyasındaki geçmiş deneyimler ve referanslar dikkate alınarak, bireyin iş ahlakı konusunda ne kadar dikkatli ve disiplinli olduğuna dikkat edilir.

Disiplin ilkesi, hastane temizlik görevlilerini işe alırken de önemli bir faktördür.

Hastane Temizlik Çalışanlarının Görevleri

  • Vardiyanın başında ilk iş, çalışma alanınızdaki çöpleri kontrol edip boşaltmak,
  • Çöp toplama ve genel temizlik kontrolünden sonra iş alet ve ekipmanlarının muayenesi,
  • İş verimliliğini sağlayacak ekipmanların düzenlenmesi,
  • Hasta odalarını kontrol ederek masa, sandalye ve yatak gibi sabit parçaların sterilizasyonunu sağlamak,
  • Hasta odalarına ek olarak görevlendirildiği alandaki iş tanımında gerekli alan kontrollerini gerçekleştirmek,
  • Kapı kolları başta olmak üzere cilt temasından dolayı bakteri üretiminin yoğun olduğu tespit edilen alanların sterilizasyonu,
  • Her gün koridorların, tuvaletlerin ve banyoların temizliği ve takibini sağlamak.

Hastane Temizlik Çalışanı Maaşı

Bu bölümün bir parçası olarak, özel ve kamu sektörlerinde çalışan personelin ortalama kazancını analiz edeceğiz. Kamu sektöründe özellikle bakanlıklar olmak üzere taşra teşkilatlarında bu bölüme ihtiyaç vardır. KYK, İŞKUR, TBMM, belediyeler, hastaneler, okullar bu kuruluşların önde gelen kuruluşlarıdır.

Bu kurumlarda çalışabileceğiniz için devlet görevlilerinin işe alımlarını yakından takip etmeniz gerekiyor. Son zamanlarda bu bölümle ilgili aşağıdaki yorumları yapabiliriz. Sağlık Bakanlığı'nda ilköğretim ve eğitim düzeyi olarak KPSS şartı aranmaksızın 500'ün üzerinde çalışan istihdam edilmiştir.

Bu, kamu sektöründeki devlet görevlilerinin en düşük maaş seviyesinden yaklaşık 2670 TL olmakla birlikte, özel sektördeki asgari ücrettir. Kurumdan kuruma değişmekle birlikte bazı kurumlarda bu rakamlar 3.000 TL'yi aşmaktadır. Asgari diyete bağlı olarak maaşlarda 100-200 TL gibi farklılıklar olabilir.

Ürünleri incele

Hastane Temizlik Çalışanında Olması Gereken Hassasiyetler

Daha temiz olmanın temel şartı gülen bir yüzdür. İster şirket ile birlikte ister kendinizle birlikte çalışın, gülümseyen bir yüz bu işle ilgilidir. Gülen yüzler kadar hijyen ve iş kalitesi de önemlidir. Meslek olarak pek çok alanda çalışabilirsiniz ancak en önemlisi kişinin kendi sağlığını tehlikeye atmadan gerekli koruma ve sağlık önlemlerini almasıdır. Temizlikten sorumlu olmakla birlikte, temizlendiği alanda bakteri ve enfeksiyon riski oluşturabilecek kimyasallar olabilir. Bu nedenle koruyucu kıyafet ve eldiven giyilmelidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.