Veteriner Hekim Maaşları

28-08-2020 15:32
Veteriner Hekim Maaşları

Veteriner Hekim Maaşları

Üniversitelerin veterinerlik fakültelerini başarı ile tamamlayan kişiler veteriner hekim unvanı alırlar. Veteriner hekimler evcil ya da yabani hayvanlara yönelik sağlık hizmeti sunarlar. Veteriner hekimler için kamuda ya da özel sektörde iş imkanı bulunmaktadır. Veteriner hekimler kendi kliniklerini açabilmekte, bu şekilde hizmet verebilmektedir. Bu durum da maaşlardaki farkı ortaya koymaktadır. Özel sektörde başlangıçta düşük kazanılması ancak sonrasında daha yüksek gelirler elde edilmesi söz konusudur. Devlette artan maaşlar dahilinde kıdeme bağlı olarak seneler içerisinde bir maaş artışı söz konusu olabilmektedir.

Avrupa'da Veteriner Maaşları

Avrupa'da veteriner hekimler değişken tutarlarda maaş alabilmektedirler. Çalışılan yer ve iş özellikleri dahilinde 8 bin Euro'dan 15 bin Euro'ya kadar değişen maaşlar söz konusudur. Türkiye üniversitelerinden mezun olan veteriner hekimler için yurt dışında çalışma imkanı da bulunmaktadır. Kişiler denklik şartlarını sağlamaları ve diğer şartlara uymaları sayesinde yurt dışında iş imkanı bulabilmektedirler.

4/B’li Veteriner Hekim Maaşları

4B veteriner hekimler için sözleşmeli personel kapsamına giren bir terimdir. Tarım bakanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan veteriner hekimler söz konusudur. Bu hekimler değişken maaş aralığına sahiptir. Sözleşmeli olarak çalışan veteriner hekimler benzer maaşlar alabilmektedir. Duruma dair usul ve esaslar Tarım Bakanlığı internet sitesinde yer almaktadır. Kişiler buradan detaylı bilgi edinebilirler.

Veteriner Hekim Maaşları 2020

Veteriner hekim maaşları değişkenlik gösterebilmektedir. Kendi veteriner kliniğini açan bir hekim 5 bin TL ile 25 bin TL aralığında bir maaş elde edebilmektedir.

Özel sektörde çalışma imkanı bulan veterinerler 3 bin TL ile 15 bin TL arasında değişen bir maaş değerine sahiptirler. Devlet bünyesinde yani kamu kurum ve kuruluşlarında 25 yıllık bir iş hayatına sahip olan veteriner hekim 6 bin 400 TL ile 7 bin 250 TL arasında değişen tutarlarda maaş alabilmektedir. Son zamanlarda büyük ilgi gören veterinerlik alanına dair maaşlar yüksek tutarlara ulaşabilmektedir.

Kişiler veterinerlik tercihi yaparken kurdukları maaş hayallerine uzun süreler içerisinde ulaşabilmektedir. Veteriner hekim maaşları değişkenlik gösterebilmektedir. Veteriner hekimler için olan yurt dışında çalışma imkanı ile TL bazında 150 bin TL'ye kadar olan maaş tutarlarını görebilmek mümkündür. Değişken iş şartları ve çalışma alanları dahilinde veteriner hekimlerin maaşları da değişkenlik göstermektedir.

Devlette Veteriner Olmak

Devlette çalışılan yıl sayısı ve çalışılan bölge özellikleri dahilinde maaşlarda değişkenlik yaşanabilmektedir.

25 yıllık iş hayatına sahip bir veteriner hekim şu maaşları almaktadır:

  • 1. bölge: 6 bin 570 Türk Lirası,
  • 2. bölge: 6 bin 700 Türk Lirası,
  • 3. bölge: 6 bin 785 Türk Lirası,
  • 4. bölge: 7 bin Türk Lirası,
  • 5. bölge: 7 bin 150 Türk Lirası,
  • 6. bölge: 7 bin 250 Türk Lirası,
  • 7. bölge: 6 bin 400 Türk Lirası

Veteriner hekim maaşlarında değişikliklerde önemli bir faktör olan çalışılan yer özellikleri iş şartlarında da değişkenlikleri ve zorlukları beraberinde getirmektedir.

Veteriner Maaşı Ne Kadar?

Veteriner hekimlerin çalıştıkları yerler ve alanlar üzerine maaşları değişkenlik gösterebilmektedir.

Listelemek gerekirse bir veteriner hekimin iş seçenekleri şunlardır:

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilir,
  • Özel sektörde çalışabilir,
  • Sözleşmeli (4b kapsamında) çalışabilir,
  • Kendi kliniğini açabilir,
  • Yurt dışında çalışabilir,
  • Öğretim üyesi olarak üniversitede çalışabilir.

Veterinerlik için geniş bir iş alanı ve değişken maaş tutarlarından bahsetmek mümkündür. 3 bin TL'den 150 bin TL'e kadar değişken aralıklarda maaşlarla karşılaşmak mümkündür.

Sözleşmeli Veteriner Hekim Maaşları

Sözleşmeli veteriner hekimler Tarım Bakanlığı dahilinde 4b kapsamında görev yapabilmektedirler. 5 bin TL ile 7 bin TL aralığında değişen tutarlarda maaşlar söz konusu olabilmektedir. Mesleğe başlama yılı, meslek icra etme yılı, çocuk sayısı, çocukların yaşları, sendika üyeliği gibi birçok konu maaş üzerinde direkt bir etki oluşturmaktadır. Sözleşmeli çalışma imkanı olan veterinerlik alanında kişiler bu tercihi yaptıkları takdirde alacakları maaşı bilmektedirler. Sözleşme dahilinde zaman zaman alımlar açılmaktadır. Değişken maaş aralığına sahip olan bu seçenekte usul ve esasların okunması önemli bir konudur.

Veteriner Hekim Asgari Maaş

Veteriner hekimler için asgari maaş söz konusu değildir. Devlet bünyesinde çalışan bir veteriner hekim yüksek maaş tutarlarına ulaşabilmektedir. Özel sektörde anlaşmaya bağlı olarak asgari maaş söz konusu olabilmektedir.

Veteriner hekim formaları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz https://www.labortekstil.com.tr/

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.